English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

Sandwich_

CPA afname van 80% voor Sandwich_ dameskleding.

Website sandwichSandwich is een kledingmerk voor vrouwen en werd opgericht in 1981. Na jaren via retailers het merk te hebben verkocht, werd in 2003 de eerste fysieke eigen winkel geopend in Amsterdam. 11 jaar later besloot Sandwich om de kleding ook online te verkopen via Sandwich.eu. De combinatie tussen fysieke eigen winkels en de online webshop bleek succesvol te zijn.

De stijlvolle kleding van Sandwich biedt eindeloze combinatiemogelijkheden en is sinds 2011 verkrijgbaar in meer dan 2200 winkels wereldwijd. Sinds begin 2017 dragen wij ons steentje bij aan het succes van Sandwich door hun online marketing uit handen te nemen op het gebied van Google Ads en Microsoft Bing. Dit heeft tot nu toe mooie resultaten opgeleverd!

Geheel nieuwe opzet Ads en Bing

Sandwich Nederland heeft het beheer en de optimalisatie van Google Ads en Microsoft Bing altijd uitbesteed. Maar er leefde het gevoel bij Sandwich dat het beter kon, zij waren niet tevreden met de verhouding tussen de kosten en de omzet. Daarom werd er besloten om de samenwerking tussen hun online partner op te zeggen en op zoek te gaan naar een andere partner met veel ervaring in online B2C shops. Begin 2017 is Bratpack gestart met het beheren en optimaliseren van het Ads en Bing account. Wij hebben daarbij eerst goed gekeken naar wat er zowel nationaal als internationaal online door soortgelijke merken wordt ondernomen. Op basis van de onderzoekresultaten hebben we het gehele Ads en Bing account opgebouwd.

Zoek- en Shopping campagnes

We begonnen met de basis door diverse zoek- en shopping campagnes op te zetten zodat de kleding van Sandwich goed vindbaar is in de zoek- en shopping resultaten. Verder zijn de advertentie-extensies uitgebreid met diverse highlight- en sitelink extensies. Extensies zijn een goede aanvulling op de tekstadvertenties en hiermee krijgt een potentiële online buyer gedetailleerde informatie over het kledingmerk Sandwich.

CPA afname van 80%

Het opnieuw opbouwen van het Google Ads account van Sandwich was een behoorlijk tijdrovende klus, maar het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Door het inzetten van nieuwe online campagnestrategieën zijn de online sales toegenomen en de totale advertentiekosten (en kosten per conversie) behoorlijk gedaald.

Gekeken is naar de periode februari t/m april 2017 vs. dezelfde periode in 2016. In dit korte tijdsbestek hebben we de totale advertentiekosten gereduceerd met ruim 83%. De CPA (kosten per conversie) zijn ook gereduceerd met 80%.

Daarnaast is de conversieratio gestegen met 88%. Ondanks dat er flink minder advertentiebudget wordt uitgegeven zijn er meer bezoekers overgegaan tot een conversie die op een advertentie hebben geklikt.

Om in de aankomende kwartalen ook goede resultaten te blijven behalen, monitoren we continu de marktontwikkelingen.

Wil jij ook een succesvolle Google Ads campagne?

Het effect van Ads en Bing campagnes kan dus ontzettend groot zijn! Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, dan staan we je graag te woord!