200% meer bezoekers dankzij gerichte SEO en SEA

Werk in de winkel

www.werkindewinkel.nl

Bratpack resultaat: 200% meer bezoekers dankzij gerichte SEO en SEA

Toegepaste diensten

✓ SEO
✓ Google Ad Grants
✓ Google Analytics
✓ Google Tag Manager

Introductie

Werk in de winkel is een digitaal platform voor professionals in de non-food retail, waar werknemers inspiratie op kunnen doen en informatie krijgen over zaken als opleidingen en arbeidsvoorwaarden. Het platform is een initiatief van INretail, in samenwerking met het sociaal fonds Fashion, Sport & Lifestyle en een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). INretail is klant bij Bratpack en benaderde ons in 2016 ook voor Werk in de winkel.

Situatie

Werk in de winkel was in 2016 een nieuw initiatief. Het doel van het platform is om medewerkers binnen de retailbranche te informeren over werk- en loopbaangerichte zaken, waardoor het van belang was zo snel mogelijk een goede naamsbekendheid te genereren. Ook moest het portaal makkelijk gevonden kunnen worden door mensen die naar bepaalde informatie zochten, zoals een opleiding of CAO.

Aanpak

Bratpack is voor Werk in de winkel aan de slag gegaan met een sterke SEO / SEA strategie. De teksten op de website pagina’s werden geoptimaliseerd, zodat ze hoog in de organische zoekresultaten naar voren zouden komen. Ook werden er advertenties ingesteld met Google Ads voor de meest voorkomende zoekopdrachten, zodat Werk in de winkel een prominente plek zou krijgen in de zoekresultaten.

Resultaat

De bezoekersaantallen voor Werk in de winkel zijn met sprongen vooruit gegaan, en de naamsbekendheid van het platform groeit alleen maar. In 2016 kwamen er 50k bezoekers op de site, wat in 2017 al steeg naar 100k bezoekers, en in 2018 zelfs de 200k bezoekers haalde. Een jaarlijkse groei van maar liefst 200%, twee jaar op rij.

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen je online ambities te realiseren?

Neem dan contact op met Bratpack: +31 (0)20 497 7081

Heb jij online ambities?

Wij gaan de uitdaging graag aan. Wij maken al sinds 2002 online ambities waar. We ontwikkelen en realiseren op maat gemaakte websites en webshops, en bedenken effectieve, digitale strategieën en campagnes. Heb jij online ambities? Neem dan contact op met ons dan gaan we samen de show stelen.

* Velden met een * zijn verplicht