Google Ad Grants zorgt voor 100% meer bezoekers bij Kinderpostzegels

Kinderpostzegels

www.kinderpostzegels.nl

Bratpack resultaat: het bezoekersaantal van de website steeg met 100%

Toegepaste diensten

✓ Webdevelopment
✓ Koppeling App, CRM en CMS
✓ Google Ad Grants
✓ Google Analytics

Introductie

Kinderpostzegels haalt met hun jaarlijkse kinderpostzegelactie geld op voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Hiermee geeft de stichting kinderen een kans op een betere toekomst. Hoewel de naamsbekendheid hoog was, bleef het aantal websitebezoekers en online aankopen laag. Vooral buiten de actieperiode om. Kinderpostzegels heeft Bratpack gevraagd een online strategie te bedenken om hier verandering in te brengen, met als doel 50% meer bezoekers.

Situatie

Uit Bratpacks analyse bleek dat de Google Ad Grants campagnes, intern beheerd door Kinderpostzegels, onvoldoende benut werden. Daarnaast was er weinig aandacht voor zoekmachine optimalisatie; door sneller en beter naar voren te komen in de zoekresultaten zouden er het hele jaar door meer bezoekers komen, niet alleen gedurende de actieperiode.

Aanpak

We hebben samen de invulling van de Google Ad Grants campagnes bepaald. Bratpack heeft de campagnes opgezet en geoptimaliseerd. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan zoekmachine optimalisatie. Na het doorvoeren van de belangrijkste technische verbeterpunten heeft Bratpack geholpen bij het optimaliseren en uitbreiden van de content. Ook hebben wij A/B-testen uitgevoerd om de conversie te verhogen en daarmee het rendement.

Resultaat

Het resultaat was goed zichtbaar: eerst steeg het bezoekersaantal nog gestaag, maar al snel werd er in sommige maanden een stijging van maar liefst 200% gemeten. In 2018 is het aantal bezoekers ruimschoots verdubbeld en is er veel meer conversie. Hierdoor is de website minder afhankelijk van de jaarlijkse actieperiode en is het doel van 50% meer bezoekers ruimschoots gerealiseerd.

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen je online ambities te realiseren?

Neem dan contact op met Bratpack: +31 (0)20 497 7081

Heb jij online ambities?

Wij gaan de uitdaging graag aan. Wij maken al sinds 2002 online ambities waar. We ontwikkelen en realiseren op maat gemaakte websites en webshops, en bedenken effectieve, digitale strategieën en campagnes. Heb jij online ambities? Neem dan contact op met ons dan gaan we samen de show stelen.

* Velden met een * zijn verplicht