20% meer bekeken pagina’s, 17% minder wegklikkers

Centraal Bureau Fondsenwerving

www.cbf.nl

Bratpack resultaat: 20% meer bekeken pagina’s, 17% minder wegklikkers

Toegepaste diensten

✓ Webdevelopment
✓ Koppeling M-Files en CMS
✓ Conversie optimalisatie
✓ Google Ad Grants
✓ Google Optimize
✓ Google Tag Manager
✓ Google Analytics

Introductie

Het CBF houdt toezicht op erkende goede doelen in Nederland, informeert en reflecteert. Ze willen bouwen aan het publieksvertrouwen en ervoor zorgen dat mensen met een gerust hart kunnen doneren. In 2017 heeft het CBF ons gevraagd na te denken hoe de organisatie het publieksvertrouwen via haar website verder kan vergroten zodat (potentiële) donateurs daadwerkelijk een donatie doen.

Situatie

Dankzij de koppeling met M-Files, een systeem voor documenten- en informatiebeheer, is de informatie op de website van het CBF altijd actueel. Bratpack constateerde echter dat de informatie niet altijd toegankelijk werd gepresenteerd. Ook bleek dat de lopende Ad Grants campagnes verdere uitbreiding behoefden en consumenten die de intentie hadden om te doneren werden niet altijd goed bereikt.

Aanpak

De weergave van informatie over goede doelen is zodanig aangepast dat de meest relevante informatie voor potentiële donateurs direct en op een laagdrempelige manier wordt getoond. Ook is de weergave op mobiel verbeterd en zijn de Google Ad Grants campagnes verder uitgebreid. Zo wordt vrijwel iedere maand het volledige Ad Grants Pro budget van $40.000 op een effectieve manier besteed.

Resultaat

Het aantal bekeken pagina’s is met 20% gestegen, het aantal bezoekers dat niet meer dan één pagina bekijkt (wegklikkers), is met 17% gedaald. Door de advertentiecampagnes van Ad Grants in te zetten, voldoet het CBF bovendien aan de doelstelling om consumenten actief te informeren over Erkende Goede Doelen. Ad Grants is de belangrijkste bron van bezoekers voor het CBF.

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen je online ambities te realiseren?

Neem dan contact op met Bratpack: +31 (0)20 497 7081

Heb jij online ambities?

Wij gaan de uitdaging graag aan. Wij maken al sinds 2002 online ambities waar. We ontwikkelen en realiseren op maat gemaakte websites en webshops, en bedenken effectieve, digitale strategieën en campagnes. Heb jij online ambities? Neem dan contact op met ons dan gaan we samen de show stelen.

* Velden met een * zijn verplicht