70% stijging in online omzet

Zijlstra Fournituren

www.fournituren.nl

Bratpack resultaat: 70% stijging in online omzet, 4% stijging in omzet per bestelling, 62% stijging in het aantal bestellingen en 45% stijging in online bezoekers.

Toegepaste diensten

✓ Webdevelopment
✓ Koppeling Kassasysteem, CRM en CMS
✓ SEO
✓ SEO Copywriting
✓ Linkbuilding
✓ Conversie optimalisatie
✓ Google Ads
✓ Google Analytics

Introductie

Zijlstra Fournituren is al sinds 1932 actief, toen nog als marskramer langs de deuren. Later kwamen er winkels om de ambulante handel bij te staan. Met de intrede van het internet is besloten om ook een online verkoopkanaal op te zetten en zo het bereik verder uit te breiden. Zijlstra Fournituren is al sinds 2009 klant bij Bratpack. In 2014 werden we gevraagd de website te vernieuwen en een omzetstijging voor online verkopen te realiseren.

Situatie

Vergeleken met het groeiende aantal online concurrenten was de website van Zijlstra Fournituren na een aantal jaar verouderd. De website had nog geen koppelingen met de nieuwste betaalmethodes, en ook de naamsbekendheid en vindbaarheid van Zijlstra Fournituren was niet groot. De site moest geoptimaliseerd worden voor zoekmachines, en er werd nog geen gebruik gemaakt van online advertenties.

Aanpak

Bratpack heeft een nieuwe website ontwikkeld met een fris design en een goede koppeling voor online betalingen, zodat het gebruiksgemak voor klanten werd verhoogd. Om een betere naamsbekendheid te krijgen werd ervoor gekozen Google Ads in te zetten, en zo meer bezoekers naar de website te trekken. Ook werden de advertenties toegespitst op goed verkopende artikelen, waar veel op gezocht wordt.

Resultaat

In de periode 2014 tot en met 2019 is het bezoekersaantal van de website gestegen met meer dan 45%. Dat zie je direct terug in het aantal bestellingen dat gedaan is, die met 62% gestegen zijn. Ook wordt er per bestelling meer omzet binnengehaald, omdat bezoekers dankzij een verbeterd gebruiksgemak langer blijven winkelen en meer artikelen aan hun winkelmandje toevoegen. Per bestelling is er een 4% stijging gerealiseerd. Uiteindelijk is maar liefst 70% meer online omzet gerealiseerd voor Zijlstra Fournituren.

Nieuwsgierig geworden hoe we jou kunnen helpen je online ambities te realiseren?

Neem dan contact op met Bratpack: +31 (0)20 497 7081

Heb jij online ambities?

Wij gaan de uitdaging graag aan. Wij maken al sinds 2002 online ambities waar. We ontwikkelen en realiseren op maat gemaakte websites en webshops, en bedenken effectieve, digitale strategieën en campagnes. Heb jij online ambities? Neem dan contact op met ons dan gaan we samen de show stelen.

* Velden met een * zijn verplicht