Google Mijn Bedrijf: voeg Menu of Services toe aan jouw account

18 september 2018

Sinds kort heeft Google Mijn Bedrijf een nieuwe functie. Op mobiele apparaten is nu bij het bedrijfsprofiel in Google een nieuw tabje te vinden. Dat tabje heet ‘Services’ of ‘Menu’, afhankelijk van het soort bedrijf. Op deze manier kunnen (potentiële) klanten in Google zien welke diensten jouw bedrijf levert, zonder dat ze de website hoeven te bezoeken. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de diensten tabjes binnenkort ook zichtbaar zijn op desktop.

Nieuwe klanten bereiken

Omdat de moderne mens zo min mogelijk moeite wil doen om informatie te achterhalen, kan deze nieuwe dienst jouw bedrijf extra klanten opleveren. Door op het diensten tabje te klikken, zien klanten direct welke diensten jouw bedrijf levert. Super handig! Benieuwd hoe je de nieuwe functie kunt toevoegen aan jouw account?

Menu of Services toevoegen aan Google Mijn Bedrijf: een 5-stappenplan

  1. Log in op je Google Mijn Bedrijf-account;
  2. Klik in de linker sidebar op de knop ‘Informatie’;
  3. Klik op de knop ‘Services’ of ‘Menu’ (deze opties zijn afhankelijk van het type bedrijf);
  4. Maak in het nieuwe overzicht een categorie aan;
  5. Voeg in deze categorie producten toe, met een itemnaam en eventueel een beschrijving.

Het belang van duidelijke bedrijfsinformatie

Naar verwachting zal Google in de toekomst steeds meer functies aan Google Mijn Bedrijf toevoegen. Hierdoor is het als bedrijf mogelijk een uitgebreid bedrijfsprofiel aan te maken, waardoor klanten in één oogopslag de informatie kunnen vinden waarnaar zij op zoek zijn. Hoe duidelijker de informatie in het Google Mijn Bedrijf-profiel, hoe beter. Hoewel dit profiel in Google waarschijnlijk steeds belangrijker gaat worden, neemt dit niet weg dat een goede bedrijfswebsite van uiterst belang is. Wil je hulp bij het verbeteren van jouw website of het inrichten van je Google Mijn Bedrijf-profiel? Neem dan contact met ons op.

 

Google mijn Bedrijf Bratpack