10 tips voor een rendabele website | 8: Wet- en regelgeving

25 mei 2018

Bij het maken van de bedrijfswebsite of webshop moet je rekening houden met de bestaande regelgeving. Zo zijn er verschillende zaken die verplicht vermeld moeten worden. Bij een bedrijfswebsite die zich richt op Nederland zijn dit:

KvK-nummer  |  BTW-nummer  |  Vestigingsadres

Voor een webshop gelden er meer regels die bovendien in de afgelopen jaren verder aangescherpt zijn. Verdiep je daarin en neem eventueel contact met ons op voor meer informatie hierover.

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) welke per mei 2018 van kracht is in Nederland heeft voor elke website gevolgen, zo moet onder andere je disclaimer op orde zijn, moet je een verwerkersovereenkomst afsluiten met Bratpack en zijn er nog diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op.

Enkele tips:

  • Raadpleeg bij twijfel over de wetmatigheid van een bepaald aspect van je website, altijd meerdere bronnen. Zo weet je zeker dat je correct handelt en dat je niet bang hoeft te zijn voor eventuele consequenties. Kijk eens op www.thuiswinkel.org voor meer informatie;
  • Bij Bratpack zijn wij geen juristen, maar we kunnen je wel advies geven over online wet- en regelgeving. Echter, wil je 100% zekerheid en garantie, neem dan altijd een jurist in de hand. Vraag ons voor diverse partijen waar wij goede ervaringen mee hebben;
  • Blijf altijd op de hoogte, vraag ernaar bij ons, maar luister ook naar de informatie die de overheid hierover verstrekt. Het is doodzonde van het rendement van je website als je te maken krijgt met boetes!