Hoe krijg ik meer respons op Facebook berichten?

21 januari 2016

Het blijft voor veel bedrijven lastig om meer volgers en interactie op Facebook te krijgen. We horen dan ook vaak ‘Hoe krijg ik meer likes op Facebook?’

Facebook geldt als belangrijkste social media platform waar wereldwijd ruim 6 miljard likes dagelijks worden uitgedeeld. Dat is in ons land niet anders. Nederland telt maar liefst 9.200.000 Facebook gebruikers. Toch blijft het voor veel bedrijven lastig om meer volgers en interactie op Facebook te krijgen. We horen dan ook vaak ‘Hoe krijg ik meer likes op Facebook?’ 

Onze collega van Garden Connect heeft een test uitgevoerd met een Facebook pagina met 250 volgers. De berichten op deze pagina hadden een gemiddelde respons van:

  • 8 likes
  • 0 of 1 shares
  • 2 reacties

Wat gebeurt er als je letterlijk vraagt om Facebook likes?

In het Facebook bericht heeft onze collega letterlijk gevraagd om de post te liken, erop te reageren, te delen met vrienden, een recensie te schrijven etc. Alle mogelijke interactie was welkom.

Het resultaat is zeer positief te noemen. Het bericht:

  • Is 48 keer geliked
  • Is 26 keer gedeeld
  • Heeft 13 reacties ontvangen 

Hoe-krijg-ik-meer-likes-op-facebook-bratpack-uitslag-test

Het bericht heeft in totaal 4.859 personen bereikt. Een zeer goed resultaat vergeleken met soortgelijke berichten op de pagina waarbij niet om likes werd gevraagd. De test is geslaagd en de uitslag is duidelijk: Vraag mensen om af en toe jouw bericht te liken, te delen en hierop te reageren wanneer je een post plaatst. Grote kans dat hier positief op wordt gereageerd. Doe dit natuurlijk niet bij elk bericht dat je plaatst want dit kan opdringerig overkomen en irritatie opwekken.

Dus bij deze… Like dit bericht, deel het bericht met vrienden en nodig hen uit om onze Facebook pagina leuk te vinden of doe wat anders geks. Dat “vinden wij weer leuk” ;)

Like-duim-Facebook-Bratpack