Instagrammen als een pro

18 juli 2016

In onze snelcursus Instagram hebben we je uitgelegd hoe je een Instagram account voor je bedrijf aanmaakt. In dit artikel geven we je tips om jouw professionele Instagram account naar een volgend level te tillen. Met deze tips kun je zo veel mogelijk uit je Instagram account halen.

Gebruik Geo Tags

Bij elke foto die je op Instagram zet, kun je een locatie zetten. Hierdoor wordt jouw foto gelinkt aan een echte plek en kunnen jouw volgers een kaartje bekijken waar deze locatie op wordt weergegeven. Gebruik dit om jouw bedrijf beter vindbaar te maken en ervoor te zorgen dat potentiële klanten jouw bedrijf goed kunnen vinden.

Vertel verhalen en ga het gesprek aan

Instagram is een social media kanaal en net zoals bij andere social media kanalen is het de bedoeling dat je sociaal bent. Ga het gesprek aan met je volgers, vraag ze om hun mening en beantwoord hun vragen. Daarom is het belangrijk om regelmatig je Instagram account te bekijken.

Ken je het gezegde “een foto zegt meer dan een 1000 woorden”? Natuurlijk wel. Dit is waar het bij Instagram om draait. De foto’s vertellen een verhaal. Jouw verhaal. Zorg ervoor dat het een goed verhaal is dat bij jouw merk past. Met de foto’s op jouw Instagram account vertel je jouw volgers wie je bent en wat je doet.

Instagrammen als een pro

Laat jezelf zien

Zorg dat jouw volgers zien wie de mensen achter het bedrijf zijn. Plaats dus ook af en toe een foto van je personeel! Hier geldt precies hetzelfde als bij een Over Ons pagina: jouw bedrijf en merk worden sympathieker gevonden wanneer mensen de personen erachter zien. Zo trek je potentiële klanten makkelijker over de streep.

Geef jouw volgers een stem!

Veel succesvolle Instagrammers delen af en toe foto’s van hun volgers. Door foto’s van volgers te delen die jouw producten of diensten gebruiken geef je jouw volgers en klanten een stem en laat je zien dat je ze waardeert. Zorg ervoor dat wanneer je een foto deelt, je de gebruikersnaam van degene die de foto plaatste erbij zet. Dit doe je door een gebruiker te taggen. Dit kun je op het scherm doen waar je een onderschrift kunt toevoegen en gaat op dezelfde manier als een locatie toevoegen. Een foto delen op Instagram kan met de app Repost, dan staat de gebruikersnaam van de originele foto er standaard bij.

Wees consistent en combineer

Met alle sociale media is regelmaat belangrijk. Op die manier zorg je voor consistentie, wat ook weer vertrouwen creëert. Laat dus zien dat je een betrouwbare organisatie bent door regelmatig jouw sociale media kanalen te gebruiken.

Vergeet ook niet om jouw volgers op andere kanalen te laten weten dat je een Instagram account hebt! Zo kunnen jouw Facebook of Twitter volgers jou gelijk volgen. Verder is het ook leuk om af en toe je Instagram foto’s op je Facebook te delen. Combineer de verschillende kanalen om jouw online aanwezigheid en daarmee jouw online vindbaarheid en merkbekendheid te vergroten.

Heb je nog vragen over online vindbaarheid of wil je jouw merkbekendheid nog meer vergroten? Bratpack kan jou hierbij helpen! Neem contact met ons op en wij kijken wat we voor jou kunnen doen.