English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

10 tips voor een rendabele website | 9: Google Maps

Google Maps is een veelgebruikte tool om locaties en routes te raadplegen. Veel internetgebruikers maken gebruik van Google Maps. Daarom is het bij de vermelding van de contact- en adresgegevens handig om een Google Maps-kaart te plaatsen.
Dit is heel simpel:

  • Ga naar https://www.google.nl/maps en tik een (bedrijfs-)adres in.
  • Klik rechts onderin op het logo van instellingen (tussen het vraagteken en het street view-poppetje) en kies ‘Kaart delen en insluiten’.
  • Vervolgens verschijnt het frame dat op de website zal komen. Hierin kun je ook nog in- en uitzoomen op de kaart voor een optimale weergave. Ook kun je de grootte van het frame bepalen.

Kopieer de link en plaats deze op de website. Let er wel op dat je kiest voor ‘kaart insluiten’ en niet voor ‘link delen’.

Daarnaast is het belangrijk om het bedrijf in Google Maps te registreren, zeker als je een bedrijf hebt waar mensen fysiek heen moeten, zoals een kapsalon of restaurant. Dit gebeurt vaak automatisch, maar als je er nog niet in staat, dan doe je er goed aan om je op te geven bij Google. Dit kun je doen door je aan te melden bij Google Business.
Dat zorgt zeker voor extra aanvragen (en dus online rendement!)

Ja, ik wil graag het e-book met 10 tips ontvangen!

Lees hier ons privacy statement.

Velden met een * zijn verplicht.

Gepubliceerd op: 29-05-2018
Dit bericht is geschreven door:

Sander Admiraal

Manager
sander@bratpack.nl
020-4977081

Ook geschreven door Sander Admiraal