English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

Hoe maak ik een printscreen?

Heb je een vraag over je website of een probleem op je website wat niet precies duidelijk is? In dat geval kan een medewerker van Bratpack vragen of je een printscreen / screenshot wilt doorsturen.
 

Wat is een printscreen?

Een printscreen is een kopie van jouw computerbeeldscherm.
 

Hoe maak ik een printscreen op een Windows computer?

Op je toetsenbord vind je een knop ‘Print Scr’ of Print scrn’. Het verschilt per toetsenbord waar je de knop kunt vinden, maar meestal zit deze naast de F12 knop. Open de websitepagina, CMS pagina of een bestand en maak een printscreen zodra de foutmelding zichtbaar is.

Je kunt de afbeelding direct in een e-mail plakken (CTRL+V) of de afbeelding uitknippen in Paint. Als je kiest voor de laatste optie, dan open je (nadat je de prinstcreen hebt gemaakt) het programma en plak je de afbeelding (CTRL+V) in het scherm. Sla het bestand op.

Kies de optie Selecteren om een deel van de printscreen uit te knippen (CTRL+X). Open een nieuw bestand en plak het uitgeknipte plaatje hier in beeld.
 Sla de afbeelding op en voeg deze als bijlage toe in de e-mail die je naar support@bratpack.nl gaat verzenden.
 

Hoe maak ik een printscreen met een Mac computer?

Bij een Mac (Apple computer) zijn er andere toetsencombinaties vereist.

  • cmd+shift+3: een screenshot van je hele scherm. Als je twee schermen hebt (bijvoorbeeld een extern scherm aangesloten op je MacBook) dan krijg je een afbeelding per scherm.
  • cmd+shift+4: als je deze toetsencombinatie gebruikt, kun je met je muis een vak selecteren om hier een screenshot van te maken.
Download ons E-book

24 tips voor je website

Download het vernieuwde E-book!

Is je vraag nog niet beantwoord?

Staat je vraag er nou niet tussen? Of hebben wij de items zo ingedeeld dat hij niet te vinden is? Of is je vraag nog niet goed genoeg beantwoord? Stuur dan via dit formulier je vraag naar ons en wij helpen je aan het antwoord.

Als je vraag heel veel haast heeft, bel dan gerust even naar kantoor op: 020-4977081

Support item indienen

Lees hier ons privacy statement.

Velden met een * zijn verplicht.

Blogs en Succesverhalen