English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

Hoe importeer ik e-mailadressen vanuit Excel?

Als je veel e-mailadressen tegelijk in jouw systeem wilt zetten kun je deze het beste importeren. Importeren gaat via CSV-bestanden die met Microsoft Excel gecreëerd kunnen worden. Je dient enigszins bekend met Microsoft Excel te zijn en goede notie te hebben van begrippen zoals kolommen en regels. Enkele tips voor het maken van een goed CSV-bestand met Microsoft Excel:

  • Gebruik de eerste regel voor kolomnamen. Specificeer de kolomnamen duidelijk, zoals E-mailadres, Voornaam, Achternaam.
  • Gebruik niet meer kolommen dan nodig is. Hoe meer kolommen en namen, hoe complexer het wordt met importeren.
  • Gebruik geen ‘puntkomma’ in de informatie in de regels.
  • Sla het Excel-bestand op als CSV (gescheiden door lijstscheidingsteken)(*.csv).
  • Houdt het document netjes en overzichtelijk. Vermijdt dubbele e-mailadressen.

Hieronder zie je een voorbeeld van de makkelijkste manier om de e-mailadressen goed te importeren:

Een CSV bestand is een bestand met gegevens in kolommen ingedeeld. Het CSV bestand kan gemaakt, geopend en bewerkt worden met Microsoft Excel. Klik hier voor meer informatie over CSV bestanden:

Wanneer je een overzichtelijk Excel-bestand heeft, dien je deze op te slaan als CSV-bestand:

Vervolgens kun je dit CSV-bestand in het nieuwsbriefsysteem invoeren en zodoende veel e-mailadressen tegelijk invoeren en aan groepen toevoegen.

Ga naar nieuwsbrief.bratpack.nl en log in met jouw inloggegevens. Navigeer naar het tabblad 'Importeren' en klik op de button 'Importeren':

Je komt dan op het volgende scherm uit:

1) Om het .csv bestand te uploaden klik je op 'Bladeren op server'. Je kunt dan op jouw computer het zojuist aangemaakte CSV-bestand openen.
2) Zodra het bestand geüpload is klik je op volgende waarna je wordt doorgeleid naar volgend scherm:

1) Hier staat standaard regel 1 ingevuld. Je zult zien dat hier dan ook 'Voornaam', 'Achternaam' en 'E-mailadres' staat. Om ervoor te zorgen dat de gegevens juist worden overgenomen, vul je regel 2 in.
2) Selecteer het juiste type. Kolom A is dus de voornaam. 
Zorg dat de informatie uit de kolommen in het CSV-bestand overeen komt met de kolomnamen in het nieuwsbriefsysteem door kolomnamen te selecteren met het keuzemenu. Kies ‘Overslaan’ om de kolom uit het bestand niet in te voeren in het nieuwsbriefsysteem, kies ‘Status’ om bijvoorbeeld een aan- of afgemelde status van de regel mee te geven of kies de overige velden die horen bij de kolomnamen uit het bestand (Bijvoorbeeld: de kolom Achternaam zal overeen moeten komen met de Achternaam in het nieuwsbriefsysteem). Mocht het CSV-bestand een kolom bevatten die de status van het e-mailadres moet aanduiden (bijvoorbeeld ‘Aangemeld’ of ‘Afgemeld’) dan kun je dat aangeven. In dit geval (Kolom D) betekent de 1 een ‘Aangemelde status’ van het e-mailadres en zal in het nieuwsbriefsysteem deze regel als actief e-mailadres importeren. Je kunt dit dus zelf aangeven in het CSV-bestand.
3) Vink het aankruisveldje aan bij 'Eerste regel overslaan' aan wanneer je in de eerste rij kolomnamen heeft staan in het CSV-bestand, zoals bijvoorbeeld E-mailadres en Achternaam. Als je geen kolomnamen hebt staan in het bestand, laat dan deze optie uitgevinkt.
4) Klik op 'Volgende':

Je komt in het overzicht terecht dat je vertelt wat er gaat gebeuren als je de import uitvoert (bijvoorbeeld het aantal emailadressen dat zal worden toegevoegd). Klik op 'Importeren' om het bestand daadwerkelijk te importeren. Hierna volgt een venster met een bevestiging van de import en de resultaten. Je komt terecht in het overzicht van de geïmporteerde e-mailadressen.

Download ons E-book

24 tips voor je website

Download het vernieuwde E-book!

Is je vraag nog niet beantwoord?

Staat je vraag er nou niet tussen? Of hebben wij de items zo ingedeeld dat hij niet te vinden is? Of is je vraag nog niet goed genoeg beantwoord? Stuur dan via dit formulier je vraag naar ons en wij helpen je aan het antwoord.

Als je vraag heel veel haast heeft, bel dan gerust even naar kantoor op: 020-4977081

Support item indienen

Lees hier ons privacy statement.

Velden met een * zijn verplicht.

Blogs en Succesverhalen