English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

Google analytics trackingcode aanmaken

De Analytics-trackingcode verzamelt gegevens van je website en verzendt deze naar je Analytics account. Volg dit stappenplan om een trackingcode aan te maken.

 

 

1. Je kunt op twee manieren inloggen op Analytics: via een zelfstandig account op https://analytics.google.com of via je gekoppelde Google Ads-account. Heb je nog geen Google account? Maak deze dan hier aan.

2. Klik op het tabblad Beheer en ga vervolgens onder Property naar Trackinginfo > Trackingcode. Heb je meerdere domeinen onder je Google account? Selecteer dan onder Property eerst het gewenste domein en kies dan voor Trackinginfo.

 


 

3. Vervolgens kun je onder Website bijhouden het script kopiëren en deze doorgeven aan bijvoorbeeld de webbouwer. Deze kan ervoor zorgen dat de code (HTML) van de website wordt geïmplementeerd, zodat de data uitgelezen kan worden binnen Google Analytics.
 


Als je vragen hebt over bovenstaande of iets niet duidelijk vindt, neem dan gerust contact op met onze supportafdeling.

Download ons E-book

24 tips voor je website

Download het vernieuwde E-book!

Is je vraag nog niet beantwoord?

Staat je vraag er nou niet tussen? Of hebben wij de items zo ingedeeld dat hij niet te vinden is? Of is je vraag nog niet goed genoeg beantwoord? Stuur dan via dit formulier je vraag naar ons en wij helpen je aan het antwoord.

Als je vraag heel veel haast heeft, bel dan gerust even naar kantoor op: 020-4977081

Support item indienen

Lees hier ons privacy statement.

Velden met een * zijn verplicht.

Blogs en Succesverhalen