English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

De instelling "Kopie van mail achterlaten op server" in Outlook

Op deze pagina wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je een kopie van een e-mail op de server kunt achterlaten. Dit is handig wanneer je samen met een collega één postvak wilt uitlezen en beide op je eigen computer de e-mails wilt ontvangen.

Let wel op:

  • Dat er onderling is afgesproken wie welke e-mails beantwoordt;
  • Indien je dit niet instelt, geldt de regel “wie het eerst komt, die het eerst maalt”. Oftewel: degene die de post als eerste ophaalt ontvangt alle berichten, maar jouw collega dus niets.
  • In deze handleiding is gebruik gemaakt van Outlook 2010, maar de ervaring leert dat dit per versie van Outlook niet veel verschilt. Open jouw Outlook en ga naar “Extra” en kies voor “Accountinstellingen”.

Het volgende venster verschijnt:

In dit overzicht staan al jouw e-mailadressen. Klik op het adres dat je wilt wijzigen en kies aan de bovenzijde voor “Wijzigen”. In het venster dat verschijnt, kies je voor “Meer instellingen”.

Kies aan de bovenzijde voor het tabblad “Geavanceerd”. Het volgende venster verschijnt:

Hier dien  je “Een kopie van berichten op de server achterlaten” te selecteren. Vervolgens geef je aan dat berichten na 15 dagen van de server verwijdert worden. Geef je dit niet aan, dan worden alle berichten eeuwig op de server opgeslagen. Dat gaat ten koste van de beschikbare hosting ruimte en zal dus te zijner tijd tot extra kosten leiden.

Uiteraard kun je het aantal dagen naar eigen inzicht invullen, maar zorg ervoor dat dit niet langer is dan 30 dagen. Anders krijg je teveel bestanden op de server en daar kunnen kosten aan verbonden zijn. Zodra je klaar bent klik je op “OK” en sluit je de andere vensters af.

Download ons E-book

24 tips voor je website

Download het vernieuwde E-book!

Is je vraag nog niet beantwoord?

Staat je vraag er nou niet tussen? Of hebben wij de items zo ingedeeld dat hij niet te vinden is? Of is je vraag nog niet goed genoeg beantwoord? Stuur dan via dit formulier je vraag naar ons en wij helpen je aan het antwoord.

Als je vraag heel veel haast heeft, bel dan gerust even naar kantoor op: 020-4977081

Support item indienen

Lees hier ons privacy statement.

Velden met een * zijn verplicht.

Blogs en Succesverhalen