English
Kennismaken? Bel +31-20-4977081
Close Menu

ANBO

Dankzij effectieve zoekmachine marketing en de inzet van Google Grants is een stabiele groei van online bezoekers gerealiseerd voor ANBO.

ANBO is dé belangenorganisatie voor senioren in Nederland. ANBO heeft, verspreid over het hele land, 380 plaatselijke afdelingen en 5 regio’s zij zijn daarmee de meest invloedrijke seniorenorganisatie in Nederland. De laatste jaren moet de overheid bezuinigen door de toenemende vergrijzing, waardoor allerlei voorzieningen (zorg, pensioenen en uitkeringen) behoorlijk onder druk komen te staan. Daarom maakt ANBO zich sterk voor een goed ouderenbeleid in politiek Den Haag, maar ook lokaal bij gemeenten. Dit doet ANBO door de belangen van hun leden op verschillende vlakken, zoals gezondheid, inkomen, wonen en woonomgeving, te behartigen. Daarbij staan de uitgangspunten keuzevrijheid en zelfstandigheid van senioren centraal. ANBO is sinds 2013 klant van Bratpack BV.

Zoekmachine marketing door Bratpack

Vanaf 2013 houdt Bratpack zich bezig met de website van ANBO. Bratpack heeft ten eerste Google Ad Grants en Ad Grants Pro ingezet, zodat ANBO kan adverteren via Google om zo hun doelgroepen beter te bereiken. Voor de zorg en energie campagnes van ANBO zijn met name Google Ads en remarketing ingezet. Ook zijn er inhouse diverse trainingen verzorgd over Ads, Analytics en YouTube. Voornamelijk heeft Bratpack zich beziggehouden met het verbeteren van de zoekmachine marketing van ANBO, zodat de website beter vindbaar wordt via de Google zoekmachine en meer geïnteresseerden de website zullen bezoeken.

Logo-ANBO


Cijfers effectieve zoekmachine marketing

Door de effectieve zoekmachine marketing, is er sprake van een stabiele groei van online bezoekers ieder jaar. In de periode 2013-2014 was er gemiddeld een toename van 8% en in de periode 2014-2015 was er gemiddeld een toename van 12%. Dit is dus een bezoekerstoename van 10% ieder jaar! Van deze toename in 2015 is er een stijging van 89% te danken aan de inzet van Google Grants. Verder heeft Bratpack ook het gemiddelde aantal nieuwe aanmeldingen op hetzelfde niveau kunnen houden met Ad Grants en Ads, ondanks de malaise die ANBO in 2015 heeft doorgemaakt. De nieuwe aanmeldingen waren met 14% gedaald in 2015 ten opzichte van 2014, terwijl Ad Grants slechts een daling van 2% had.

Meer bezoekers op jouw website

Heb je ook een non-profit organisatie en wil je meer bezoekers op jouw website? Bratpack helpt je graag met het inzetten van een effectieve zoekmachine marketing! Neem snel contact met ons. 

Bratpack is jouw online partner, omdat wij:

  • Helpen om je online ambities te verwezenlijken;
  • Ontzorgen met online werkzaamheden, zodat je kunt ondernemen;
  • Sinds 2002 bewezen ervaring hebben in het bouwen van websites;
  • Meer dan 1.250 organisaties hebben geholpen met hun online ambities;
  • Een team zijn met meer dan 25 online specialisten;
  • Proactiviteit en persoonlijke communicatie in ons DNA hebben; 
  • Altijd bereid zijn om langs te komen voor een vrijblijvende kennismaking;
  • Investeren in klantcontact, flexibel zijn en zorgen voor een hoger online rendement.

Wil jij ook online je ambities verwezenlijken? Neem dan contact op met Bratpack voor een kennismaking en een lekkere kop koffie! Bel ons of vul het formulier in om een vrijblijvende afspraak te maken (indien je zelf lekkere koffie hebt komen we graag bij je langs).

Bel +31-20-4977081

Informatie aanvragen

Lees hier ons privacy statement.

Velden met een * zijn verplicht.