.EU domein vanaf 7 december actief

7 november 2005

Vanaf 7 december 2005 is het officieel mogelijk .EU domeinnamen te registreren. De lancering van de .EU domeinnaamregistratie is verdeeld in twee perioden; de `Sunrise` en de `Landrush` periode.

Sunrise periode
In de eerste 4 maanden kunnen alleen houders van een nationaal erkend woordmerk de overeenkomende .EU domeinnaam registreren. De eerste 2 maanden (Sunrise fase 1) zijn bedoeld voor openbare instellingen en geregistreerde Trademarks. De laatste 2 maanden (Sunrise fase 2) zijn voor alle andere woordmerkhouders.

Landrush periode
Op 7 april 2006 eindigt de Sunrise en gaat het over in de Landrush. Vanaf dit moment kan iedereen in Europa een .EU domeinnaam registreren.

First-come, first-served
In zowel de Sunrise als de Landrush periode worden domeinnamen toegewezen op basis van het `first-come, first served` principe. Wanneer er meerdere aanvragen binnenkomen voor dezelfde domeinnaam en beide partijen voldoen aan de gestelde eisen, dan wordt de domeinnaam toegewezen aan de aanvraag die als eerste binnen was bij EURid (De Europese commissie voor de registratie van .EU domeinnamen). Zorg dus dat uw aanvraag er als eerste bij is!

EU Pre-registratie
Domeinnamen die in ons pre-registratie systeem zijn opgenomen worden zodra de .EU domeinnaamregistratie mogelijk is aangevraagd. Wilt u meer kans maken om de door u gewenste domeinnaam toegewezen te krijgen, meldt u dan snel aan.

Klik hier voor het Pre-registratie formulier.