Vier verschillende verhuizingen

23 juli 2018

Verhuizen

Op deze warme zomeravond zit ik deze e-mailing te typen vanuit de achtertuin van mijn schoonouders. Vandaag heb ik de overdracht gehad van mijn oude woning en omdat het nog even wachten is op de nieuwe woning, verblijven Mascha en ik tijdelijk bij haar ouders in Halfweg. Afgelopen weekend zijn wij verhuist en dat is eigenlijk heel soepel verlopen. Eén ding is mij wel opgevallen: je komt nog best veel 'onverwachte' spullen tegen! Het is net het vernieuwen van een website:

- Je bent al maanden aan het inpakken / je bent al maanden globale teksten aan het schrijven
- Je hebt mensen geregeld voor de dag van verhuizing / de website is getest en het moment van omgaan is besproken
- Op de dag van de verhuizing gaat alles eigenlijk veel te snel / je website is omgezet voordat je er erg in hebt

Maar dan..... hoe goed je het ook voorbereid na zo'n uitgebreide schoonmaak, je blijft toch met nog best wel veel kleine dingen zitten (emmers, troep uit de schuur, schoonmaakmiddelen, fietsen, dat ene kastje, etc.). Voor je website is dat niet anders. Als je de website gaat bekijken, is die 'bedankt' tekst na het invullen van een formulier nog net niet helemaal naar wens. Of dat hele nieuwsarchief zet je toch maar in één keer over zonder dat je goed uitzoekt wat je wel / niet wilt weggooien.

Misschien moeten we daar dan maar vrede mee hebben, al blijven we natuurlijk altijd ons best doen om vooraf echt aan alles te denken!

Beperkte kantoorruimte

Naast mijn privéverhuizing, zijn we ook bij Bratpack en Garden Connect om ons heen aan het kijken voor huisvesting. Op onze huidige locatie zitten we meer dan prima, maar het kantoor is inmiddels uitgegroeid tot 35 personen (in vergelijking 8 jaar geleden zaten we hier met 10 personen) en de ruimte wordt daardoor wat krapper. We houden het de komende tijd nog wel even uit, maar regeren = vooruitzien en zodoende kijken wij actief om ons heen naar uitbreiding dan wel een ander kantoor. We willen ons in ieder geval qua bedrijfsgroei niet laten beperken door de kantoorruimte.

De komende weken zullen we weer 4 nieuwe bureaus installeren om Leroy, Milan en Jeffrey een plek te kunnen geven. Daarnaast zijn wij nog op zoek naar een fulltime medewerker bij Garden Connect en een accountmanager bij Bratpack.

Verhuizen van CMS

In mijn voorgaande nieuwsbrieven heb ik het al aangekondigd: ons CMS wordt momenteel vernieuwd. Zelf gebruiken wij al ruim een maand de nieuwe omgeving en we blijven steeds met nieuwe ideeën komen om het CMS nog meer te optimaliseren. Wanneer we de omgeving aan klanten beschikbaar stellen is nog niet te zeggen, wat dat betreft is het net een nieuwbouwwoning ;). Sinds vorige week zijn wij druk met het nieuwe zoekfilter en hebben we in een korte brainstorm ook het menu flink aangepakt.

Testers gezocht voor ons CMS

Ik ben nog op zoek naar een aantal klanten die het nieuwe CMS willen uitproberen. Vind je het leuk om mee te beslissen over functies in het nieuwe CMS en vind je het niet erg om af en toe een schoonheidsfoutje door te geven? Geef je dan op! Dan geven we je (zonder dat je zelf iets hoeft te doen) toegang tot het nieuwe CMS. Ik heb al enkele klanten gevonden die hieraan mee willen helpen, maar hoe meer hoe beter. Wij kijken namelijk soms over zaken heen, puur omdat we het al zo vaak gezien hebben waardoor we er blind voor worden.

Google verhuist

Ook Google verhuist (van naam dan): https://www.bratpack.nl/blogbericht/google-adwords-heet-straks-google-ads/