Website verouderd: aanpassen of vernieuwen?

23 mei 2018

Je uitstraling op het worldwide web is erg belangrijk. Daarom wil je natuurlijk dat je website of webshop altijd up-to-date is. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om je website helemaal te vernieuwen? Het bouwen van een nieuwe website kost veel tijd en geld, maar kan ook mooie resultaten opleveren. Zijn kleine aanpassingen ook voldoende als je niet zo’n grote investering wil doen?

Continu optimaliseren en verbeteren

Als je website verouderd is, is het verleidelijk om meteen te kiezen voor een nieuwe website. Wat voelt er immers beter dan al het oude weggooien en beginnen met een schone lei? Toch is het niet altijd de beste optie. Wanneer het probleem van je huidige site bij de content ligt, zal een nieuwe website je niet veel verder brengen. Focus op de aspecten die echt belangrijk zijn en reageer op de wensen van je klanten. Vinden ze de huisstijl van je bedrijf hopeloos ouderwets? Ontwerp dan iets nieuws. Klagen ze over een onleesbaar lettertype? Pas het aan. Een compleet nieuwe website levert niets op wanneer je niet luistert naar wat je klanten daadwerkelijk willen. Bovendien is de kans groot dat je met de bouw van een andere website of webshop gewoon weer in dezelfde fouten vervalt. Zorg er daarom voor dat je je zaken op orde hebt voordat je aan iets nieuws begint.

Verouderde website vernieuwen

Website met een nieuw jasje

De functionaliteiten van je website zijn goed en je content is relevant, maar de vormgeving is niet meer van deze tijd. Tijd voor een nieuwe website? Het is zonde om de oude website weg te gooien als deze gewoon nog goed functioneert. Als het probleem aan de voorkant van de site ligt, kan je kiezen voor een ‘restyle’. Hierbij wordt de vormgeving van je website eens flink onder handen genomen. Wanneer is je vormgeving verouderd? Felle kleuren, verschillende lettertypes en bewegende afbeeldingen zijn al geruime tijd achterhaald. In plaats daarvan zie je nu vooral veel witruimte, grote foto’s en duidelijke koppen. Een vernieuwde vormgeving doet wonderen voor de uitstraling van je website en daardoor ook voor je bezoekersaantallen.

Volledig nieuwe website

Wanneer je website traag is en niet meer aansluit bij de behoeften van je doelgroep, is een nieuwe website het overwegen waard. Zowel de techniek als de functionaliteiten en vormgeving speelt een belangrijke rol in de gebruiksvriendelijkheid én vindbaarheid van je website. Als je site op deze gebieden niet meer goed functioneert, loop je onnodig klanten mis. Met de bouw van een nieuwe website is de techniek weer helemaal up-to-date en voldoet deze aan de nieuwste standaarden. Ook de vormgeving wordt niet vergeten. Een nieuw en fris webdesign maakt je site weer toegankelijk en overzichtelijk voor bezoekers. Bovendien wordt je website dan volledig compatibel gemaakt met alle (nieuwe) apparaten, zodat bezoekers je site ook via de tablet of smartphone kunnen bezoeken. Daarnaast is zoekmachineoptimalisatie (SEO) een belangrijk onderdeel van een nieuwe website. SEO valt onder te verdelen in drie pijlers: content, techniek en populariteit. Door de content en techniek te optimaliseren, verbeter je de vindbaarheid van je website.

Is jouw website aan vernieuwing toe?

Lijkt het eeuwen te duren voordat de pagina’s van jouw website geladen zijn of is de vormgeving echt aan een make-over toe? Bratpack is dé specialist op het gebied van webdesign en online marketing. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en helpen je om je (nieuwe) website hoog te laten scoren in Google. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.