Online of offline in de vakantie?

12 juli 2017

Laat jij je telefoon en andere apparaten links liggen tijdens een welverdiende vakantie of kun je het toch niet laten om je social media kanalen en mailtjes te checken? Dan ben je hierin niet de enige. Uit onderzoek van McAfee blijkt dat het percentage mensen die volledig offline zijn tijdens de vakantie steeds kleiner wordt.

Nu de smartphone niet meer weg te denken is uit ons dagelijkse leven wil 43% van de vakantiegangers wel optimaal genieten zonder internet, maar slechts de helft hiervan doet dit ook daadwerkelijk.

Werk: loslaten of toch bereikbaar zijn?

Het werk speelt voor veel mensen een belangrijke rol. 57% van de respondenten gaf aan dat als ze hun werk niet in de gaten hoefden te houden ze helemaal offline zouden gaan.

Naast deze werkverplichtingen willen vakantiegangers contact houden met hun geliefden. Maar liefst 62% geeft aan online te blijven tijdens vakantie om contact te houden met vrienden en familie.

Zeker nu de wetgeving gewijzigd is en de meeste mensen met mobiel internet in Nederland, hun MB’s ook in andere landen in Europa kunnen gebruiken, wordt verwacht dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen.

Wat doe jij deze zomervakantie? 

Bron: Dutch Cowboys