De eerste indruk!

1 juli 2017

Als ik met klanten praat over een nieuwe website, dan bespreken we vaak als eerste de vormgeving. Het valt mij op dat veel mensen zich alleen richten op de homepage, andere pagina's worden bijna vergeten. Ik wijs ze dan op het feit dat veel mensen de homepage bij een eerste bezoek niet zien. Immers, veel mensen zoeken via Google en komen dan op een achterliggende pagina terecht. Op bratpack.nl mist ruim 30% van de bezoekers de homepage. En op een in Google heel goed scorende website (tuincentrumoverzicht.nl) komt 98% van de bezoekers niet op de homepage binnen. Zie afbeelding.

Moraal van dit verhaal: Besteed voor een goede eerste indruk niet alleen tijd aan je homepage, maar minimaal net zo veel tijd aan je navigatie (menu structuur) en andere pagina's in je website.

Bovenstaande is een extreem voorbeeld, bij een gemiddelde webshop ligt het percentage bezoekers dat de homepage niet ziet op 20%.

15 jaar Bratpack

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver, ons feest voor het 15-jarig bestaan. We hebben dit eerst gevierd met een borrel en diner met alle medewerkers & partners, waarna om 20.00 uur de deur open ging voor klanten, relaties, vrienden en familie. De DJ en zangeres en uitstekende verzorging van het Zwaantje zorgden ervoor dat we een hele leuke avond hebben gehad. Gezien de vele reacties de afgelopen dagen zijn wij niet de enige dit daar zo over denken. Bedankt voor jullie komst en bijdrage aan ons cadeau! Op Facebook staat (een selectie) van de foto's.

Foto van het diner, toen waren we nog rustig.

Diversiteit in klanten

Deze week het ultieme bewijs dat wij bij Bratpack een zeer gevarieerde klantenkring hebben. We hebben namelijk 4 websites online gezet.

- Maandag: www.showup.nl, de website van 'de ultieme inkoopbeurs voor woonaccessoires en kado-artikelen'. Met o.a. een login omgeving voor de standeigenaren waarmee ze de eigen pagina & aanmeldingen kunnen beheren.
- Woensdag: www.fiberscan.nl, specialistisch bedrijf in asbestonderzoeken, binnenkort wordt ook www.terrascan.nl vernieuwd.
- Donderdag: www.homeplan.nl, website van Stichting HomePlan: een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die bouwt aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika.
- Vrijdag: www.ben-vastgoed.nl, een beheerder van vastgoed in Rotterdam.

Goed weekend allemaal!