Waarom adverteren via Bing?

18 april 2017

Dat Google de meest gebruikte zoekmachine in Nederland is hoeven we denk ik niet meer te vertellen. Door de grote bekendheid van Google adverteren veel bedrijven alleen via Google AdWords, terwijl Bing advertising veel te bieden heeft.
 

Voordelen Bing Ads

Uit data van StatCounter (StatCounter, maart 2016 t/m feb 2017) blijkt dat Bing na Google het grootste marktaandeel in Nederland heeft van alle zoekmachines. In vergelijking met Google zou je bijna concluderen dat adverteren via Bing kansloos is. Ondanks dat Bing een veel kleiner marktaandeel heeft dan Google kan adverteren via Bing ook een aantal voordelen hebben. 

marktaandeel bing


Voordeel 1: Minder concurrentie

Doordat veel mensen bij online adverteren niet direct aan Bing Ads denken, betekent dit dat er minder concurrentie is in vergelijking met de advertentiemarkt van Google AdWords. Dit biedt de mogelijkheid om onderscheidend te zijn online op Bing aangezien de kans op concurrentie een stuk lager ligt dan in het zoeknetwerk van Google.


Voordeel 2: Lage kosten per klik

Een logisch gevolg van het feit dat er minder concurrentie is, zijn de gemiddeld lagere kosten per klik in Bing. Een klik op een Bing Ads advertentie is gemiddeld 35% goedkoper dan een klik op een Google AdWords advertentie.

Bing advertising


Voordeel 3: Afbeelding tonen in zoekresultaten

Laat jouw advertentie nog meer opvallen! Op Bing kunnen afbeelding extensies worden toegevoegd. Dit is bij Google niet mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld je bedrijfslogo aan een advertentie toevoegen.


Voordeel 4: Standaard zoekmachine

Aangezien Bing Ads onderdeel is van Microsoft staat Bing op diverse apparaten ingesteld als de standaardzoekmachine. Zo is Bing Ads de standaardzoekmachine voor onder andere Internet Explorer, diverse Apple apparaten, de Xbox en nog veel meer apparaten. Ook in Windows 10 zit de Bing search bar standaard geïmplementeerd.
 

Kiezen voor Bing Ads

In vergelijking met Google AdWords heeft Bing Ads maar een klein marktaandeel. Desondanks is het zonde om dit bereik te laten liggen. Wij kunnen je helpen bij het aanmaken, instellen en optimaliseren van jouw Bing campagnes. Neem gerust contact met ons op.