Hoe veilig is jouw website?

7 februari 2017

Uit het onderzoek van de MKB Servicedesk zijn verbazingwekkende resultaten gekomen. Het blijkt namelijk dat 86% van de Nederlandse bedrijfswebsites die privacygevoelige gegevens verwerken, de beveiliging onvoldoende op orde heeft. Dit heeft niet alleen veiligheidsrisico’s voor de sitebezoekers, de ondernemers dreigen zelf ook steeds meer omzet mis te lopen.

Hoe herken je het SSL certificaat?

De MKB Servicedesk en SIDN (de beheerde van het .nl-domein) hebben samen bijna 780.000 zakelijke .nl websites en webshops geanalyseerd. Van de websites die gevoelige data verwerken, deed 86% dat zonder enige SSL-encryptie. Websites die dit wel hebben herken je aan https:// en het slotje in de adresbalk. De meest uitgebreide variant, de EV SSL, herken je aan het groene vlak in de adresbalk. Hierin staat dan welk bedrijf eigenaar is van de website.

SSL HTTPS veilige website verbinding

Verschillende gradaties aan veiligheid

Gelukkig gebruiken alle webshops in Nederland een SSL-versleuteling bij hun betaalfaciliteit, máár dit zijn helaas niet allemaal de meest veilige methodes. De meest veilige variant EV SSL, wordt door maar 3,3% gebruikt… Waarom dit zo belangrijk is? Op webshops waar we betalen én onze persoonsgegevens staan willen we natuurlijk niet dat de informatie toegankelijk is voor hackers. Ook op andere websites waar je persoonsgevoelige informatie verstuurt wil je zeker weten dat deze informatie bewaard blijft.

Voordelen van een SSL certificaat

Welke websites moeten een SSL certificaat hebben?

De wet bescherming persoonsgegevens schrijft voor dat websites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken, goed beveiligd moeten zijn. Hiervoor is SSL of een andere emethode toegestaan. De boete kan oplopen tot wel 4500 euro!

Ook Google let op de veiligheid!

Zelfs Google ‘straft’ websites zonder SSL-protocol; deze worden namelijk lager in zoekmachines geindexeerd, zie bron: pcmweb.nl. Het zou zonde zijn als je veel geld steekt in SEO en dan toch klanten misloopt hierdoor. Sinds begin van dit jaar geven internetbrowsers ook een waarschuwing voor een onveilige verbinding.

Indien ook jij gebruik wilt maken van een SSL certificaat, neem dan snel contact met ons op voor meer informatie! Wij bieden verschillende type SSL certificaten aan.