Goede online voornemens voor 2017

20 december 2016

Bij Bratpack tellen wij stiekem de dagen al af tot de gezellige feestdagen weer beginnen. De kerstliedjes komen weer voorbij op de radio, de dagen worden korter en de kerststemming begint te komen. Bij de naderende feestdagen hoort natuurlijk ook het voor- en achteruitkijken.

In dit blogbericht kijken we graag alvast even vooruit op 2017. We willen het namelijk graag hebben over goede online voornemens die wij adviseren en zelf ook in overweging nemen. We hebben al eerder vooruitgeblikt in onze blogs over social media marketing in 2017 en SEO trends in 2017. Voor dit blogbericht doen we dat graag nog een keer, maar dan voor websites.

Aandachtspunten in 2017

Het is niet alleen leuk om vooruit te kijken op alles wat nog komen gaat. Het is ook effectief om alvast plannen te maken en veranderingen in gang te zetten. Zo kun je aandachtspunten alvast op de to-do-list zetten en rekening houden met nieuwe taken. Het is geen overbodige luxe om met collega’s of familie te gaan zitten om te sparren over focuspunten voor het nieuwe jaar.

Goede online voornemens 2017

Goede online voornemens

Op zakelijk gebied zijn er veel goede voornemens te bedenken, maar vergeet daarbij de online voornemens niet! Deze zijn nu, maar ook in 2017 van groot belang. Wat zijn de dingen die je in 2017 anders gaat doen op het gebied van online marketing? Ga je jouw website een nieuwe look geven? Consistenter gebruik maken van social media? Online adverteren? Een A/B test doen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van voornemens die in het jaar 2017 van belang kunnen zijn.

Voornemens op advies

Hieronder volgt een opsomming van online voornemens die voor 2017 zeker het overwegen (lees: uitvoeren smiley) waard zijn.

  • Zorg dat alles wat op jouw website of social media staat ook responsive is en op allerlei schermen werkt. Het grootste deel van het internetverkeer gaat via telefoons, dus zorg dat jouw berichten op groot én klein scherm te lezen en te bekijken zijn. Anno 2017 is dat geen wicked science meer, maar wel noodzaak om bij te blijven. Innoverend is het niet meer, zoals alle innovaties uit eindelijk verouderen. Lees hier meer over op Frankwatching.
  • Video’s zijn onmisbaar! Een echte trend van het afgelopen en aankomend jaar is online video. Als jij jouw website en social media tot een hoger niveau wilt tillen is het gebruik van video’s zeer aan te raden! Blijf jezelf, wees spontaan en regisseer vooral niet van begin tot eind. Geef de kijker een kijkje achter de schermen, geef tips over jouw kennisgebied of vraag aandacht voor belangrijke onderwerpen. Geef jouw bedrijf een stem en gezicht met de video!
  • Naast real time content uit video’s is er nog een ander belangrijk real time aspect: locatiegegevens. De locatie van mensen die zoekopdrachten doen, jouw site bezoeken en in de buurt zijn van een winkel of restaurant. Deze informatie wordt steeds beter te traceren én te gebruiken. Zo lees je op Frankwatching dat er op de luchthaven van Brussel 1,5 miljoen extra omzet is behaald door het gebruik van beacons. Dit zijn bluetooth chips die een app activeren en de locatie bepalen. Met deze informatie krijgt de bezoeker relevante informatie op basis van zijn/haar locatie. Denk aan kortingsvouchers van winkels in de buurt, vluchtinformatie en hulp met inchecken. Meer over beacons en de app Beacon lees je in dit artikel van Frankwatching.
  • Goede content is belangrijker dan ooit. Voor zowel social media als jouw website is het essentieel om kwalitatieve en relevante content te plaatsen. Hiermee kun je kennis en kwaliteit uitstralen en voor de vindbaarheid van de website heeft dit ook positieve gevolgen. Een belangrijk begin hierin is het aanbieden wat jouw websitebezoeker zoekt. De bezoeker komt namelijk vaak op de website vanwege een vraag of probleem. Essentieel is dus dat de informatie beschikbaar is, makkelijk te vinden is én de relevante antwoorden geeft op vragen.

Om 2017 knallend te beginnen helpen wij je graag. Van een nieuw design en nieuwe functionaliteiten tot een geoptimaliseerde SEO strategie; ons team is jou graag van dienst! Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. We adviseren je graag!

Namens het hele team van Bratpack wensen wij jou hele fijne en gezellige feestdagen & een succesvol, mooi en gezond 2017.