Hoe voorkom je online skimming?

12 oktober 2016

Uit een recent onderzoek door Willem de Groot (webshopspecialist) is gebleken dat online skimming enorm is toegenomen in het afgelopen jaar. Zo’n 250 Nederlandse webwinkels zijn hier het slachtoffer van geworden. Wat is online skimming precies en hoe kun je het voorkomen? Wij geven het antwoord!

Wat is online skimming?

Misschien heb je wel eens van skimming gehoord. Criminelen kopiëren dan de magneetstrip van een pas en bemachtigen de pincode op het moment dat je pint. Hoewel deze traditionele vorm van skimmen afneemt, is online skimming in het afgelopen jaar toegenomen met 69%.

Bij online skimming wordt de webwinkel gehackt, waardoor de hackers creditcardnummers kunnen stelen. Deze worden dan verkocht voor 30 dollar per creditcard op het dark web.

Wat kun je doen om online skimming te voorkomen?

Uit het onderzoek is gebleken dat vooral de kleinere webwinkels vaak het slachtoffer worden van deze praktijk. Vaak zorgt achterstallig onderhoud ervoor dat de hackers kunnen toeslaan. Hierdoor is de beveiliging van de webwinkels niet up-to-date, wat voordelig is voor de hackers. Ook draaien sommige van deze winkels op verouderde versies van open source website systemen van bijvoorbeeld Magento.

Om online skimming te kunnen voorkomen is het daarom belangrijk dat de techniek van jouw website of webwinkel altijd aan de laatste eisen voldoet. Daarnaast kun je het moeilijker maken voor hackers door gebruik te maken van een SSL certificaat.

Een Bratpack webwinkel: een veilige optie

Bij Bratpack voldoen webshops altijd aan de laatste eisen op het gebied van techniek en beveiliging. Hierdoor zijn de webshops van Bratpack altijd goed beveiligd. Daarnaast maken wij geen gebruik van open source website systemen, waardoor de techniek voor alle websites uniek is. Dit zorgt er ook voor dat de webwinkel beter beschermd is tegen praktijken als online skimming. Wil je meer weten over de mogelijkheden die wij bieden voor het laten bouwen van een goede beveiligde en veilige webshop? Neem vrijblijvend contact met ons op!