Google Mijn Bedrijf voor online vindbaarheid

20 september 2016

Misschien heb je al eens gehoord van Google Mijn Bedrijf of heb je al een account. Zo niet, let dan even goed op! Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijf en belangrijke informatie over jouw bedrijf aanmelden bij Google, zodat deze informatie in de Google zoekresultaten, Google Maps en de mobiele resultaten van Google komt.

Waarom een Google Mijn Bedrijf account?

Met een Google Mijn Bedrijf account kun je jouw online vindbaarheid een enorme boost geven. Hoe dan? Stel je eens voor dat je naar een bedrijf zoekt en dit bedrijf heeft een Google Mijn Bedrijf account. Dan zie je in de zoekresultaten het adres op Google Maps, een knop naar de website, recensies, telefoonnummer en openingstijden.

Kort gezegd zorgt dit account er dus voor dat mensen gelijk zien waar jouw bedrijf zit, wat je contactgegevens zijn en wanneer je bereikbaar bent. Naast het feit dat dit natuurlijk enorm handig is voor de mensen die jouw bedrijf zoeken, neem je ook nog eens meer ruimte in beslag in de zoekresultaten. Je bent dus prominenter aanwezig in de zoekresultaten.

Google Mijn Bedrijf Bratpack

Recente veranderingen

Recentelijk is er een grote wijziging geweest in Google Mijn Bedrijf. De bedrijfsomschrijving is verwijderd. Deze tekst, die vergelijkbaar is met de ‘Over ons’ pagina van je website, is niet langer zichtbaar in Google Mijn Bedrijf. Daarvoor in de plaats zijn kenmerken gekomen. Google zet deze tags voor je klaar op basis van jouw informatie. Jouw klanten kunnen dan beoordelen of deze kenmerken ook echt van toepassing zijn op jouw bedrijf.

Het is de bedoeling dat deze kenmerken ook bewerkbaar worden vanuit Google Mijn Bedrijf, zodat je zelf ook kenmerken kan toevoegen. Maar het is duidelijk dat Google een grote waarde hecht aan de mening van jouw klanten.

Verbeter vindbaarheid met Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is eigenlijk het startpunt van de online vindbaarheid van jouw bedrijf. Vooral wanneer je bezig bent met lokale vindbaarheid is een Google Mijn Bedrijf account onmisbaar. Hier kun je jouw Google Mijn Bedrijf account aanmaken en beheren.

Het aanmelden voor en het updaten van Google Mijn Bedrijf is in principe niet heel ingewikkeld, maar mocht je het nu moeilijk vinden en hulp willen bij het opzetten van jouw account, dan kan Bratpack je helpen! Wij kunnen jouw Google Mijn Bedrijf optimaal inrichten voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op met Sander Admiraal: sander@bratpack.nl of bel 020-4977081.