Webteksten aantrekkelijk maken

12 september 2016

Een website visueel aantrekkelijk maken begint natuurlijk bij de vormgeving, maar de inhoud van je website is net zo belangrijk. Eerder gaven we al meer inhoudelijke tips voor het schrijven van webteksten, maar als de opmaak van deze teksten niet aantrekkelijk is zal je jouw bezoekers niet kunnen overtuigen.

Webteksten aantrekkelijk maken

Opmaak om jouw bezoekers aan te spreken

Als je regelmatig onze blog artikelen leest zal het je zijn opgevallen dat de opmaak van onze artikelen dezelfde stijl heeft. Dit doen wij natuurlijk niet zomaar. Onze opmaak is zo gekozen om de tekst aantrekkelijk te maken voor de lezers. De belangrijkste elementen zetten we op een rijtje:

  • Gebruik koppen en tussenkoppen: Met een kop kun je aangeven waar een stuk tekst over gaat. Dit zorgt voor duidelijkheid bij jouw bezoekers en helpt ze om sneller te vinden wat ze zoeken. Tussenkoppen delen een tekst verder op in kortere stukken. Tussenkoppen zorgen er niet alleen voor dat de lezer weet waar de volgende alinea over gaat, maar helpen ook om de aandacht van de lezer er bij te houden. Zo hoeft de lezer namelijk niet in één keer een hele lap tekst te lezen, wat erg vermoeiend is. Bij een tussenkop kunnen je bezoekers even stoppen, waardoor hun aandacht weer vernieuwd wordt en hebben ze geen probleem om te ontdekken waar ze gebleven waren.
  • Zorg dat je tekst makkelijk leesbaar is: Vorige week gaven we je al tips om je website visueel aantrekkelijk te maken. In dit artikel vertelden we ook dat het lettertype, de lettergrootte en het contrast met de achtergrond erg belangrijk waren om een tekst aantrekkelijk te maken. In het CMS van je website is het heel gemakkelijk om tekstgrootte en lettertype aan te passen.
  • Voeg bulletpoints toe bij een opsomming: Overzicht creëren is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw bezoekers jouw teksten gaan lezen. Door een opsomming in bulletpoints te plaatsen maak je de tekst overzichtelijk en aantrekkelijker voor de lezer. Zo’n punt trekt hun aandacht gemakkelijk, zodat ze hun aandacht snel op elk punt kunnen richten.
  • Consistentie: Door steeds dezelfde stijl toe te passen creëer je consistentie. Jouw bezoekers herkennen de stijl snel en raken er vertrouwd mee. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze meer vertrouwen hebben in jouw bedrijf, maar het verwerken van de teksten wordt ook gemakkelijker.

Zelf aanpassen in het CMS

Alle punten die we genoemd hebben in het artikel kun je zelf gemakkelijk veranderen in het CMS van jouw website. Boven het vak waar je de tekst in typt vind je verschillende knoppen. Vaak spreken de pictogrammen op de knoppen voor zich, maar wanneer je de cursor op een knop laat staan verschijnt er vaak ook nog de titel van een knop. Vind je het nog steeds lastig om de weg te vinden in het CMS van Bratpack? Op donderdagmiddag 29 september geven we een uitleg over ons CMS. Tijdens deze bijeenkomst worden een aantal onderwerpen behandelt en kun je al je vragen stellen. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij en reserveer jouw plek op onze website!

Donderdagmiddagsessie Bratpack