Aantal online verkopen blijft stijgen

29 juni 2016

Het aandeel dat online verkopen hebben in de detailhandel wordt nog steeds groter. Steeds meer mensen doen hun aankopen online. Daarbij is gebleken dat de smartphone steeds vaker gebruikt wordt. Vorig jaar gebruikte 5% een smartphone voor een online aankoop in het eerste kwartaal, dit jaar is dit percentage gestegen naar 8%.

Goede online marketing is onmisbaar

Omdat de consumenten steeds vaker gebruik maken van het internet bij een aankoop wordt online marketing ook steeds belangrijker. Het is daarom belangrijk dat jouw website goed vindbaar is en dat jouw bezoekers vinden wat ze zoeken op jouw website. Zorg daarom goed dat je weet wat jouw potentiële klanten nodig hebben.

Een mobiel vriendelijke website blijft belangrijk, niet alleen voor de vindbaarheid, maar ook omdat meer mensen aankopen doen via hun smartphone. Zorg daarom ook voor een goede mobiele website.

Online-shopping-winkelen-Bratpack

Vergeet jouw winkel niet!

Als je als verkoper ook een vestiging hebt waar je jouw artikelen verkoopt, is het belangrijk deze niet te vergeten. Er worden dan wel meer aankopen online gedaan, maar het is belangrijk om te onthouden dat veel online acties worden ondernomen door iets wat de consument offline ziet. Het is heel goed mogelijk dat ze eerst naar jouw winkel komen om de artikelen te bekijken en daarna online overgaan tot een aankoop. Omgekeerd kunnen consumenten ook jouw website bekijken en alsnog naar jouw winkel toegaan om een aankoop te doen.

Hulp nodig met online marketing?

Een goede online marketingstrategie kan voor meer omzet zorgen. Er zijn veel factoren die invloed hebben op het succes van jouw website en het aantal aankopen die via jouw website worden gedaan. Denk je dat jouw website beter kan presteren, maar weet je niet hoe je dit het beste kan aanpakken? Wij zijn expert op het gebied van online marketing en zoekmachine optimalisatie. Laat Bratpack deze werkzaamheden uit handen nemen, Dan kun jij weer zorgeloos ondernemen!

Online-marketing-uit-handen-nemen-Bratpack