Landelijke campagne voor het Centrum Seksueel Geweld

2 juni 2016

Op 1 juni 2016 start Fonds Slachtofferhulp een landelijke campagne voor het Centrum Seksueel Geweld (CSG). Dit centrum is 24/7 geopend voor acute en specialistische zorg aan slachtoffers van aanranding of verkrachting op één locatie. Doel van de campagne is het vergroten van de bekendheid van het CSG en het telefoonnummer 0800-0188 in heel Nederland zodat slachtoffers de juiste hulp goed weten te vinden. Uitspraken of gedachten van drie mensen die zelf een verkrachting hebben meegemaakt, staan hierbij centraal. Snelle zorg verkleint de kans op medische en psychische problemen aanzienlijk en vergroot de pakkans van daders. De landelijke campagne is mogelijk gemaakt door grotendeels gesponsorde bijdragen van mediapartners: Itch Creative Studio, SKY Radio Group, Carat, CS Digital Media, Boomerang, Rightbrained en Bratpack

Persbericht-Centrum-seksueel-geweld

De publiekscampagne richt zich primair op 14- tot 25-jarigen en loopt in twee flights: van 1 tot/met 9 juni en van 14 tot/met 27 september 2016. ITCH Creative Studio werkt sinds de start in 2012 voor het Centrum Seksueel Geweld en ontwikkelde de huisstijl, de website en nu de campagneboodschap. Sky Radio Group vertaalde dit naar drie radiospots voor Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM, Carat verzorgt de radiozendtijd, CS Digital Media toont de geanimeerde campagneboodschap op buitenschermen in heel Nederland, Boomerang biedt advertentieruimte in schoolkranten en distribueert daarnaast kaarten, bierviltjes en posters door het land, Rightbrained animeerde de werkwijze van het CSG. Bratpack is verantwoordelijk voor SEO en SEA.

Online marketing door Bratpack

Met de inzet van Google Ad Grants kan het Centrum Seksueel Geweld adverteren via Google om zo de doelgroep beter te bereiken. Daarnaast wordt met deze Ad Grants campagnes awareness gecreëerd voor deze landelijke campagne van het Centrum Seksueel Geweld. Daarnaast heeft Bratpack zoekmachine marketing ingezet zodat de website beter vindbaar wordt via Google. Wij zijn zeer benieuwd hoe deze campagne zal verlopen en zullen er samen met Centrum Seksueel Geweld een succes van maken!