Conversies verhogen op je website? Verminder keuzestress!

9 mei 2016

Dagelijks staan we voor veel keuzes. En hoewel het fijn kan zijn om de vrijheid te hebben om zelf een keuze te maken, kan het ook voor stress zorgen. Als er te veel opties zijn bijvoorbeeld. Want hoe weet je dan zeker dat je de beste keuze maakt? Ook de bezoekers op jouw website kunnen deze keuzestress ervaren.

Angst om de verkeerde keuze te maken

De angst om de verkeerde keuze te maken kan zo sterk zijn dat jouw bezoekers helemaal geen keuze maken. Om de keuzestress te vermijden zullen ze jouw website zo snel mogelijk willen verlaten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Jij wil iets bereiken met jouw website, en of dit nu een inschrijving voor de nieuwsbrief, het maken van een afspraak of het verkopen van een product is maakt daarbij niet veel uit. Jij wil dat jouw bezoekers ergens voor kiezen. Daarom is het belangrijk dat je keuzestress bij jouw bezoekers zo veel mogelijk wegneemt.

Conversies-verhogen-website-verminder-Keuzestress-Blog-Bratpack

Houd het simpel is het advies

De beste manier om de keuzestress bij jouw bezoekers te verminderen is om het simpel te houden. Websitebezoekers kunnen maar een korte tijd hun aandacht vasthouden door alle afleidingen. Als er veel opties beschikbaar zijn en jouw bezoekers gestrest raken, dan wordt hun concentratie minder. Minimaliseer je afleidingen, dan zorg je dat jouw bezoekers zich beter kunnen concentreren en kun je meer resultaten behalen met je website.

  • Bied minder functies aan: houd het simpel en geef bezoekers maar een paar opties om uit te kiezen.
  • Houd de opzet van je site simpel: maak het niet te druk, dit zorgt alleen maar voor meer afleiding. Met een simpele opzet haal je meer conversies.
  • Zorg dat het conversieproces zo gemakkelijk mogelijk is. Wanneer je bezoekers dan eindelijk een keuze gemaakt hebben, wil je het proces dat ze dan moeten doorlopen zo gemakkelijk mogelijk maken. Vermijd afleidingen zo veel mogelijk in bijvoorbeeld het winkelmandje of tijdens het invullen van de gegevens.

Wil jij meer conversies uit je website halen? Bij Bratpack helpen wij je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.