Hoe gebruik je Instagram: een snelcursus

13 juli 2016

Sinds kort is ook Bratpack te vinden op het populaire social media kanaal Instagram. Met Instagram kun je foto’s delen met je volgers en dat is niet alleen leuk voor individuen. Ook bedrijven kunnen veel uit dit kanaal halen. Doordat je met beelden werkt, kun je een goede indruk van jouw bedrijf en diensten geven, jouw doelgroep bereiken en meer betrokkenheid creëren. Erg leuk allemaal, maar hoe werkt dit precies? Wij leggen je de belangrijkste dingen uit, zodat jij ook gebruik kunt maken van Instagram.

De app downloaden en een profiel aanmaken

De eerste stap is natuurlijk om de app te downloaden op je smartphone of tablet. Dit kun je doen in de applicatiewinkels van Android en iOS (de Google Play Store of App Store). De Instagram app kun je gemakkelijk zoeken en gratis downloaden.

Nu kun je je registreren bij de app. Je meld je aan met een e-mailadres. Vervolgens kun je een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Voor een bedrijf is het handig om de bedrijfsnaam te gebruiken.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om via Facebook naar ‘vrienden’ te zoeken. Voor een bedrijfspagina is dit niet belangrijk, omdat jouw Facebook voor het bedrijf alleen volgers heeft. Dit kun je dus best overslaan.

Je Instagram profiel instellen

Na het registreren kom je op het zogenaamde home-screen van Instagram terecht. Hier zie je foto’s die gedeeld worden door mensen en bedrijven die jij volgt.

Onderaan staan een aantal knoppen.Iphone-instagram-bratpack
Van links naar rechts zijn dit:

Social-media-instagram-icons

  • Het huisje: hiermee navigeer je naar het home-screen
  • Het vergrootglas: druk hier op als je profielen, tags of plekken wilt zoeken
  • De camera: hier druk je op als je een foto wil plaatsen
  • Het hartje: hier kun je zien wie jouw foto’s hebben geliked en welke activiteit er is geweest van de mensen die jij volgt.
  • De knop waarmee je naar jouw profiel gaat
     

Wanneer je naar je profiel gaat kun je jouw informatie bijwerken. Zo kun je een url naar je website invullen en een bio schrijven. In je bio is het handig om in te vermelden wat jouw diensten zijn en in welke branche jouw bedrijf werkzaam is. Na het invullen van je profiel, sla je alle wijzigingen op.


Aan de slag met Instagram!Iphone-instagram-menu-weergave-Bratpack

Nu kun je aan de slag met Instagram voor je bedrijf! Maak bijvoorbeeld een foto van jouw pand of van je producten of diensten. Instagram is een heel luchtig medium, dus ook informele foto’s zijn van harte welkom. Bedenk bij elke foto wel of het bij jouw bedrijf past. Een filmpje van een kat is bijvoorbeeld niet heel relevant voor een internet marketing bedrijf.

Een foto plaatsen op Instagram is niet heel moeilijk. Klik in de app op de knop met de camera. Je kunt hier direct een foto maken, maar je kunt ook voor kiezen om een foto uit je galerij te plaatsen of om een video te maken. Als je een foto hebt gemaakt of gekozen klik je op het pijltje rechtsboven. Nu kun je de foto bewerken. Kies bijvoorbeeld een filter of maak andere aanpassingen bij Edit (onderaan het scherm). Wanneer je tevreden bent over de foto klik je weer op het pijltje rechtsboven.

Nu kun je een onderschrift toevoegen aan de foto (zie de foto hiernaast). Gebruik hierbij ook minimaal één of meer relevante hashtags. De hashtags zorgen ervoor dat jouw foto naar voren komt wanneer gebruikers zoeken op Instagram.Iphone-instagram-overzicht-fotos-bratpack Verder kun je relevante gebruikers taggen en een locatie toevoegen. Bij de locatie is het handig om jouw bedrijfsadres te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat ook je lokale vindbaarheid verbetert.

 

Volg ons voor meer updates!

Nu je een eigen Instagram account hebt kun je ons ook gaan volgen! Volg @bratpack.nl en mis nooit meer updates, tips en trends. Ook krijg je een kijkje bij ons achter de schermen.