Linkbuilding: hoger scoren in Google?

26 juli 2016

Zoekmachines zoals Google beoordelen een website op verschillende factoren. Als jouw website beter scoort op de verschillende factoren zal je hoger in de zoekresultaten verschijnen. Eén van de factoren die meespeelt is het aantal links dat je website ontvangt. Want: als er naar jouw website wordt gelinkt, zal je website wel relevante informatie bevatten waar mensen naar op zoek zijn. Linkbuilding is eigenlijk het ervoor zorgen dat jouw website deze links ontvangt.

Wat er komt kijken bij linkbuilding

Naast het aantal links dat je website ontvangt, let Google ook op de kwaliteit van deze links. Komen de links van iemand die over een vergelijkbaar onderwerp schrijft? Krijgt de bron van de links ook veel links van anderen? Linkbuilding is dus een stuk moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt.

Doordat Google zo veel nadruk legt op een relevante gebruikerservaring is goede en relevante content onmisbaar geworden. Daarnaast hecht Google ook veel waarde aan sociale media. Als mensen jouw websitepagina op sociale media delen, is de kans groot dat deze pagina relevant gevonden wordt. Hierdoor kan je weer hoger komen in Google.

Linkbuilding Hoger in Google

Een slimme strategie

Het gebruik van linkbuilding alleen kan dus niet voor heel veel resultaten zorgen. Je hebt een complete SEO strategie nodig, die begint met de content van jouw websitepagina’s. Relevante tekst die gericht is op jouw potentiële klanten en wat zij willen weten. Het is dus enorm belangrijk om zoekwoorden te gebruiken die potentiële klanten gebruiken. Zorg ervoor dat je weet wat jouw klanten zoeken en schrijf daar over.

Gebruik ook sociale media om er voor te zorgen dat potentiële klanten weten dat je er bent. Deel updates over jouw branche en bedrijf. Reageer op jouw volgers en deel interessante content. Creëer een hype en zorg voor sociale zichtbaarheid. Dat is de focus van linkbuilding anno nu. Kost dit tijd? Ja, maar het kan voor jouw website het verschil betekenen tussen een redelijke positie in Google en een goede positie in Google (of het verschil tussen een goede positie en een uitstekende positie). Het geeft je website dat laatste zetje om je vindbaarheid te verbeteren.

Wil je ook jouw SEO verbeteren?

Wil je de SEO voor jouw website verbeteren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of is je website al redelijk vindbaar, maar wil je jouw website nog net een extra zetje geven? Bij Bratpack kunnen we jou helpen! We zijn experts in het verbeteren van de vindbaarheid van een website en kunnen jouw website net wat hoger in Google krijgen door linkbuilding in te zetten. Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw website zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op!