Het belang van video’s in online marketing

18 april 2016

Iedereen kent YouTube wel. De populaire website (en tevens grootste zoekmachine na Google) die vol staat met video’s, maar misschien weet je nog niet dat het gebruik van video’s ook jouw bedrijf ten goede kan komen. Video’s zijn namelijk niet alleen ter entertainment zeer geschikt, maar ook voor jouw business!

Wat video’s voor jouw organisatie kunnen betekenen

  • Meer aandacht en engagement. Zoals een foto op Facebook de aandacht trekt, zo trekt een video ook de aandacht. Sterker nog: een video op social media wordt zelfs vaker gedeeld dan een foto! Dit zorgt dus voor een vergrootte engagement. Doordat je video vaker wordt gedeeld, trek je ook de aandacht van meer mensen, waardoor je bereik wordt vergroot.
  • Langere website bezoeken. Website bezoekers blijven langer op je website wanneer je er een video op hebt staan. Natuurlijk moet de video wel relevant zijn voor je bezoekers. Wat ons naar het volgende punt brengt.
  • Conversie verhogend. Mensen zijn eerder geneigd om over te gaan tot een aankoop aan de hand van een video. Een video over jouw producten of diensten kan een potentiële klant er van overtuigen dat ze jouw product of dienst nodig hebben.
  • Betere vindbaarheid. Het vergrootte bereik en de engagement hebben al invloed op jouw online vindbaarheid, maar video’s kunnen direct een handje helpen in het verbeteren van jouw vindbaarheid. Video’s op YouTube komen namelijk ook in de zoekresultaten en daar kan jij je voordeel mee doen!

Infographic-Youtube-post-Bratpack


Vindbaarheid verbeteren met video’s

Jouw video op YouTube optimaliseren is niet heel moeilijk, maar je moet even weten waar je op moet letten. De belangrijkste tips die we je graag willen meegeven:

  • Zorg voor een duidelijke en aantrekkelijke titel. Zorg dat je de aandacht trekt, maar zorg dat de titel relevant blijft aan de inhoud van de video. Vermijd daarbij zogenaamde clickbaits: titels die sensationeel en vaag zijn om zo mensen te verleiden tot het klikken op de link. Vaak heeft het filmpje weinig met de sensationele titel te maken; iets waar jouw kijkers niet blij mee zullen zijn!
  • Let er ook op dat je het bestand van jouw filmpje dezelfde titel geeft als op YouTube. Dit helpt namelijk ook met de vindbaarheid van jouw video.
  • Voeg een duidelijke beschrijving toe. In de beschrijving vertel je wat de kijker kan verwachten. Gebruik hierbij belangrijke kernwoorden, zodat het makkelijk is om jouw filmpje te vinden. Voeg daarnaast links toe naar o.a. jouw website en social media.
  • Laat je kijkers weten wat je van ze verwacht. Ze hebben de video bekeken; wat nu? Laat ze bijvoorbeeld naar jouw website gaan. Hierbij is het van belang dat je goed weet wat het doel is van jouw video.
  • Maak gebruik van tags. Door tags en zoekwoorden te gebruiken wordt jouw video beter vindbaar en komt deze vaker naar voren in de zoekresultaten.

Natuurlijk kan je ook jouw YouTube filmpje op je website plaatsen of op social media delen om de video extra onder de aandacht te brengen. Heb je hulp nodig om een video op je Bratpack website te zetten? Lees hier de uitgebreide uitleg.