Google gestopt met het weergeven van advertenties aan de rechterkant

30 maart 2016

Misschien is het je al opgevallen: de advertenties aan de rechterkant in Google zijn verleden tijd. Google laat nu alleen nog maar 4 advertenties zien aan de bovenkant van de zoekresultaten. Niet zo heel erg, zou je misschien denken, maar het heeft zeker wel een aantal consequenties.

Lagere positie = minder zichtbaarheid

Ook in de advertenties is het mogelijk om een hogere of lagere positie te halen. De verandering van Google zorgt er nu voor dat adverteerders die lager scoren minder vaak zichtbaar zullen zijn. Nu er maar ruimte is voor 4 advertenties, zorgt Google ervoor dat deze plekken door goed scorende advertenties gevuld worden. Dat betekent voor jou als adverteerder dat je actief jouw advertenties moet blijven optimaliseren. Anders zie je heel snel jouw vertoningen omlaag gaan en dus ook je opbrengsten.

Google-stopt-met-weergave-advertenties-rechts-google-4-advertenties


Flinke concurrentie

Veel bedrijven hebben het voordeel van Google AdWords ontdekt, waardoor de concurrentie flink is toegenomen. Door de recente wijziging zal de concurrentie echter nog sterker toenemen. De kwaliteit en relevantie van jouw campagnes zijn nu nog belangrijker geworden. Wil je dat jouw campagnes goed blijven scoren? Dan zal je hard moeten blijven werken om de kwaliteit van jouw campagnes te blijven verbeteren.

Gebruik extensies

Google gaat nu advertentie-extensies tonen bij elke advertentie. Met deze extensies kan je extra informatie weergeven bij jouw campagnes die relevant kunnen zijn. Door goede extensies toe te voegen kun je het aantal klikken op jouw advertenties verhogen. Dit is indirect weer voordelig voor het aantal conversies.

Google-stopt-met-weergave-advertenties-rechts-google-extensies


Goed nieuws voor webshops

Door het weghalen van de advertenties aan de rechterkant van de zoekmachine resultaten heeft Google meer ruimte gecreëerd voor Google Shopping resultaten. Dit kan goed nieuws betekenen voor de eigenaren van webshops. Nu hebben ze meer kans dat hun producten in de resultaten getoond zullen worden. Heb je een webshop; doe hier dan zeker je voordeel mee!

Google-stopt-met-weergave-advertenties-rechts-google-shopping


Hulp bij adverteren?

Heb je het bovenstaande allemaal gelezen en weet je niet precies hoe je jouw campagnes kunt optimaliseren? Geen nood! Bij Bratpack helpen wij jou graag met het optimaliseren van jouw AdWords campagnes.