Online gedrag van kinderen

22 maart 2016

Vorige week was ik op vakantie met o.a. mijn neefjes en nichtje. Naast dat die ervoor zorgen dat je lekker vroeg aan je dag begint, hebben ze ook weer laten zien hoe we ons over een aantal jaren online gedragen.

Wil je namelijk weten wat 'hot' wordt online, kijk dan naar het gedrag van kinderen. Hyves & Facebook zijn daar goede voorbeelden van, de jeugd stopt met het gebruik van deze platformen en de gevolgen zijn bekend.

Zo kun je ook nieuwe trends signaleren! Wat dat betreft hou ik mijn hart vast voor de 'ouderwetse' televisie, want als ik vorige week iets heb gemerkt dan is het wel dat kinderen Youtube helemaal te gek vinden. Ze kunnen gerust minutenlang naar een video kijken waarop digitaal een kleurplaat wordt gemaakt, goede inspiratie overigens, want daarna kwamen de eigen echte kleurplaten op tafel.

Wat ook opvalt is dat ze heel gemakkelijk hun weg weten te vinden in de app en rustig doorklikken op voorgestelde video's of advertenties (uiteraard wel met kinderfilter erop). Mijn kleine neefje heeft (weliswaar thuis dan) al diverse keren onze Bratpack video gezien, puur omdat wij in de directe omgeving van Zwanenburg adverteren met die video (kost slechts een paar cent als mensen hem minimaal 30 seconde kijken).

Deze link is leuk om even snel te lezen: http://mijnkindonline.nl/artikelen/top-10-bekende-youtubers

Komende vrijdag is het alweer de laatste vrijdag van de maand, tijdens deze vrijdagmiddagsessie behandelen wij het onderwerp: Zoekmachine vriendelijke teksten schrijven. Er zijn nog een paar (3) plekken, meld je aan via deze link: https://www.bratpack.nl/vrijdagmiddagsessies/