Het belang van een stabiele zoekmachine optimalisatie

9 maart 2016

Dat goede zoekmachine optimalisatie belangrijk is voor de organische vindbaarheid van je website is onderhand wel bekend. Er zijn genoeg online artikelen te vinden over het belang van een goede zoekmachine optimalisatie (SEO). Het belangrijkste argument is het aantrekken van website bezoekers door het behalen van een zo hoog mogelijke positie in Google.

Wij adviseren diverse organisaties om te focussen op zoekmachine optimalisatie. Niet alle organisaties vinden SEO nodig, terwijl ze een goede online zichtbaarheid wel als iets vanzelfsprekends zien. Hieronder zullen wij een praktijkvoorbeeld uitlichten waaruit blijkt dat een goede en vooral stabiele SEO daadwerkelijk belangrijk is.
 

Belang van goede zoekmachine optimalisatie: Een praktijkvoorbeeld

Voor een organisatie optimaliseerden wij de website, zodat deze goed vindbaar was in Google en Bing. Deze zoekmachine optimalisatie wierp al snel zijn vruchten af. Uit de data van Google Analytics bleek dat de bezoekersaantallen flink toenamen en de posities binnen de zoekmachines Google en Bing prominent stonden. De statistieken lieten telkens zien dat bij een effectieve manier van optimaliseren in combinatie met goede regionale vindbaarheid, het aantal conversies exponentieel toenam.

In verband met bedrijfseconomische beslissingen heeft de organisatie besloten om niet meer in te zetten op zoekmachine optimalisatie. Door het beëindigen van de overeenkomst werd de Bratpack zoekmachine module losgekoppeld van de website. Door het ontkoppelen van de zoekmachine module zijn er binnen 1 maand al behoorlijke wijzigingen waar te nemen binnen Google Analytics:

Belang-goede-zoekmachine-optimalisatie-grafiek-resultaten


Uit bovenstaande percentages blijkt dat het ontkoppelen van de zoekmachine module een negatief effect heeft op diverse aspecten van de website. Het aantal websitebezoekers is gehalveerd, de bezoekers blijven korter op de website en het aantal conversies (offerte aanvragen) is met 60% afgenomen.

Optimale vindbaarheid voor jouw website

Een belangrijke conclusie uit deze case is dat een stabiele zoekmachine optimalisatie wel degelijk van belang is voor je website en de organische vindbaarheid. Wil je jouw website goed optimaliseren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.