Waarom overstappen op HTTPS?

15 februari 2016

In het blogbericht van 27 januari ‘Aan de top in Google: SEO tips voor het nieuwe jaar’ hebben we het belang van een veilige website al eens benoemd. Tijd om deze belangrijke verandering wat meer uit te lichten.

In 2014 heeft Google al aangegeven dat een beveiligde internetverbinding mee gaat tellen als ranking factor en beveiligde websites voorrang krijgen in de organische zoekresultaten. Vanaf 2016 is deze ranking factor nog zwaarder gaan wegen.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een manier om gegevens beveiligd te versturen. Het certificaat wordt gebruikt voor de beveiliging van onder andere persoonsgegevens, financiële transacties en online aankopen. Alle informatie die een websitebezoeker op jouw website verstuurd blijft hierdoor beveiligd en vertrouwelijk. Websites met een SSL certificaat zijn te herkennen aan het groene slotje en de https:// in de adresbalk.

https-url-ssl-certificaat-bratpack

Drie voordelen van HTTPS

Er zijn vele voordelen te noemen voor het gebruik van HTTPS. Dit is eenvoudig te onthouden aan de drie V’s:

  1. Veiligheid: De data van de bezoekers van jouw website is beschermd.
  2. Vindbaarheid: Google telt een beveiligde website mee als een ranking factor en geeft beveiligde websites voorrang in de organische zoekresultaten.
  3. Vertrouwen: Bezoekers van je website kunnen er op vertrouwen dat de gegevens die zij versturen op jouw website veilig zijn en niet onderschept kunnen worden.

Daarnaast is de wetgeving een belangrijk argument om over te stappen op HTTPS. In de wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) staat dat je als website eigenaar er zoveel als mogelijk aan moet doen om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Daarbij is een SSL certificaat de eenvoudigste manier om dit voor elkaar te krijgen.

SSL-certificaat-drie-voordelen

Beveilig nu jouw website!

Wil je jouw websitebezoekers een beveiligde omgeving bieden en voldoen aan de laatste standaarden van Google? Vraag dan nu een SSL certificaat aan.

Er komt veel kijken bij het implementeren van een SSL certificaat. Zo is het belangrijk dat alle pagina’s van je website worden omgezet naar https://. Indien je een website van Bratpack hebt dan kunnen wij dit certificaat implementeren en doorvoeren op alle pagina’s van jouw website.

Als je in februari 2016 een SSL certificaat bij ons aanvraagt krijg je het eerste jaar maar liefst 50% korting!

In plaats van de jaarlijkse kosten van € 250,- betaal je het eerste jaar nu maar € 125,- per certificaat. Voor dit bedrag zullen wij diverse werkzaamheden uitvoeren op jouw website:

  • Aanvraag;
  • Implementatie in hele website;
  • Her-aanmelden bij Google;
  • Zoekmachine vriendelijke instellingen;
  • Jaarlijkse hertoetsing;
  • SSL Beveiliging up-to-date houden.

Neem contact met ons op voor het aanvragen van het SSL certificaat. Ook voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. We informeren je graag.