Aan de top in Google: SEO tips voor het nieuwe jaar

27 januari 2016

Eind vorig jaar hebben we al een aantal SEO tips op een rij gezet. Om ook dit jaar ervoor te zorgen dat je website goed vindbaar blijft hebben we nog wat extra tips, die antwoord geven op de vraag ‘Wat zijn de laatste SEO-ontwikkelingen?’
 

Tip 1: Werk aan je online reputatie

Dit is en blijft de belangrijkste factor voor SEO. Wil je goed vindbaar zijn in Google, dan zal je hieraan moeten blijven werken. “Google only loves you when everyone else loves you first.” – Wendy Piersall. Social media kan daarbij helpen.
 

Tip 2: Gebruik langere zoektermen

Voice Search wordt steeds populairder waardoor het gebruik van lange zoekwoordcombinaties (van 2 of meer woorden) belangrijker wordt. Daarnaast zijn deze langere zoektermen gerichter, converteren ze beter en bevatten ze minder concurrentie.


 

Tip 3: Zorg voor killer content

Denk hierbij vanuit de bezoeker. Door content te schrijven die je bezoekers echt aanspreekt zullen ze het vaker gaan delen. Denk o.a. aan:

  • Checklists
  • Casestudy’s
  • E-Books
  • Video’s
     

Tip 4: Stimuleer interactie

Door interactie zorg je voor een binding met je bezoekers. Daarnaast zorgen reacties van bezoekers voor een stroom nieuwe content, wat een positieve invloed heeft op je positie in Google. Vergeet hierbij ook zeker niet de interactie via social media kanalen!
 

Tip 5: Zorg voor een veilige website

Dit punt hebben we al eens genoemd, maar we willen het graag nog extra benadrukken, omdat het zo belangrijk is. Je website beveiligen doe je door middel van een SSL-certificaat, die ervoor zorgt dat alle informatie, die tussen je websiteserver en de computer van je bezoeker wordt verstuurd, versleuteld wordt. Het webadres van je website begint dan met ‘https://’ in plaats van met ‘http://’.
 

Google maakt beveiligde websites beter vindbaar dan niet-beveiligde websites en de invloed hiervan wordt steeds groter. Doe hier nu je voordeel mee en gebruik een SSL-certificaat om dit jaar nog je website te beveiligen! Kortom: Winnen in Google in 2016? Zorg voor beveiliging en privacy.
 

Blijf in 2016 aan de top

Wij hopen dat je iets hebt gehad aan deze SEO tips. Hulp nodig bij het doorvoeren van deze SEO tips? Bratpack helpt je graag! SSL-certificaten kun je bij ons afnemen om je website te beveiligen, maar we kunnen je ook helpen om je website beter vindbaar te maken. Voor meer informatie neem je contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.