Tip 2: Voeg een Live Chat toe aan uw webshop!

30 oktober 2015

Wellicht heb je onze Facebook post ‘haal meer uit uw webshop’ voorbij zien komen. Hierin werden een aantal tips vermeld om meer leven in je webshop te blazen, zodat jouw webshop effectiever zal zijn. De tweede tip die in dit artikel zal worden behandeld, is het toevoegen van een Live Chat aan jouw webshop. Om te laten zien dat er echte mensen achter je webshop zitten die bereid zijn om goede service te bieden, kun je een live chat implementeren. Zo maak je van jouw webshop een hartstochtelijke servicevechter in plaats van slechts een prijsvechter, want meer vertrouwen leidt tot meer verkoop!
 

Wat is een Live Chat?

Een Live Chat is een chatfunctie, die je in jouw website kunt inbouwen om zo directe en goede service aan te bieden. Op deze manier kun je namelijk meer aandacht besteden aan het snel beantwoorden van vragen van bezoekers op jouw website. Zodra deze tool wordt ingebouwd in de website, is het op elke pagina zichtbaar. Deze mogelijkheid presenteert de bereikbaarheid en goede service van jouw bedrijf. Een chatfunctie roept immers positief respons op bij de bezoeker van jouw website, zodat de (potentiële) klant een gevoel van verbondenheid kan ervaren met jouw bedrijf. Deze chatfunctie kan zodanig ingesteld worden, dat een bericht een e-mail wordt, of dat de medewerkers van jouw bedrijf vanuit verschillende locaties kunnen inloggen, zodat ze direct de vraag van een bezoeker kunnen beantwoorden. Ook kunnen eventueel openingstijden worden ingesteld, wat wellicht handig kan zijn voor jouw webshop. Een Live Chat is aan de ene kant een soort helpdesk, maar aan de andere kant kan de interactie met de klant ervoor zorgen dat hij/zij zich laat overtuigen om iets te kopen.

Hoe voeg ik een Live Chat toe?

Je kunt via internet bekijken hoe je deze tool kunt toevoegen, maar als je weinig tijd hebt, of simpelweg hulp nodig heeft, dan kunnen wij je helpen met het invoegen van deze tool op een professionele wijze. Wij kunnen onder andere een efficiënte Live Chat inbouwen in jouw webshop. Dit hebben we natuurlijk al eens eerder gedaan, en het blijkt erg goed te werken. Het levert altijd veel respons op van klanten. Ook kun je bij ons terecht voor andere zaken rondom het opzetten en/of verbeteren van webshops. Wil je ook een bepaalde tool integreren in uw webshop? Of heb je hulp nodig met andere aspecten van bijvoorbeeld jouw webshop/website? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen je graag!