Webteksten schrijven? 4 tips!

1 oktober 2015

Heb je een website met het doel om klanten te werven, maar verkoop je bijna niets online? Wij zijn deskundig op het gebied van online marketing en willen ondernemers graag helpen om méér te verkopen door betere teksten te schrijven voor hun website. In dit artikel geven wij daarom een aantal exclusieve tips weg!
 

Tip 1: Schrijf langere teksten voor jouw website!

De meeste ondernemers denken dat klanten niet veel willen lezen op websites. Ze denken zelfs dat de teksten zo kort mogelijk moeten zijn, omdat klanten dan zo weinig mogelijk hoeven te scrollen. Toch zijn korte teksten funest voor jouw verkoop! Langere teksten blijken namelijk veel effectiever, omdat ze sneller klanten opleveren. Langere teksten zijn te vergelijken met een echt gesprek tussen een ondernemer en een klant. Door een uitgebreid gesprek te voeren met jouw klant, kun je bijvoorbeeld beter participeren op eventuele twijfels, of bijvoorbeeld allerlei bijbehorende voordelen aanbieden. Dit principe geldt ook voor het schrijven van langere teksten. Jouw klanten zullen dan sneller overtuigd raken om ‘ja’ te zeggen tegen de investering.

 • Wil je ook graag dat klanten ‘ja’ zeggen tegen de investering? En vindt je het lastig om goede teksten te schrijven, of heb je simpelweg weinig tijd hiervoor? Bratpack helpt je graag om goede teksten te schijven voor uw website! Bekijk gerust onze website voor meer informatie.  
   

Tip 2: Gebruik je eigen natuurlijke ‘tone of voice’!

De meeste teksten op commerciële websites zijn zeer zakelijk geschreven, terwijl een zakelijke toon een kleinere kans heeft om klanten daadwerkelijk te overtuigen. De klant kan het namelijk moeilijk vinden om het bedrijf achter de website te vertrouwen, aangezien er geen persoonlijkheid doorheen schemert. De klant voelt absoluut geen klik en voelt alleen maar afstand. Het is dus beter om je eigen unieke schrijfstijl te gebruiken en je enthousiasme te tonen, net zoals je in een echt gesprek zou doen met jouw klant.

 • Bratpack helpt je graag bij het schrijven van teksten voor jouw website, waarbij je natuurlijke ‘tone of voice’ naar boven komt, vanwege onze persoonlijke aanpak. Neem contact met ons op en bekijk je mogelijkheden.
   

Tip 3: Zeg iets wat niemand anders kan zeggen!

Wellicht heeft jouw concurrent een erg goede en/of succesvolle website, en wil je net zo’n goede website hebben. Klanten willen echter liever contrast zien tussen concurrerende bedrijven. Probeer daarom jouw eigen persoonlijke verhaal te vertellen door bijvoorbeeld gebruik te maken van storytelling. Zo laat je dé unieke persoonlijkheid zien van jouw bedrijf, die concurrenten overigens niet kunnen stelen!

 • Wil je graag hulp bij het schrijven van unieke teksten voor jouw website? Wij helpen je graag met onze creatieve, maar praktische aanpak. Bekijk de portfolio van Bratpack voor voorbeelden van diverse websites!
   

Tip 4: Focus op de conversie van jouw website!

Ondernemers denken vaak dat hun website heel mooi moet zijn qua vormgeving, maar klanten vinden duidelijkheid véél belangrijker dan het uiterlijk van een website. Alle toeters en bellen op jouw website kunnen zelfs conversie-killers zijn. Bovendien is smaak erg subjectief en kan er altijd sprake zijn van een tijdelijke hype. Klanten willen simpelweg dat de site makkelijk te gebruiken is. Daarom is het beter op de conversie van jouw website te focussen, door je website zo duidelijk mogelijk te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van zogenaamde ‘call to actions,’ die de bezoekers van jouw website actief proberen aan te sporen iets te doen. Een voorbeeld is: ‘Bezoek ons snel voor meer informatie!’ Valt het je op dat wij opzettelijk een call to action hebben gebruikt onder elke alinea in dit artikel?

 • Wij kunnen jouw website op alle fronten verbeteren. We kunnen zelfs een gehele website voor je maken. Bij ons krijgt je gegarandeerd een mooie, maar vooral duidelijke websites. Neem snel contact met ons op!
   

Wij adviseren u graag!

Bratpack heeft meer dan 13 jaar ervaring op het gebied van:

Dankzij de ervaring, creativiteit en praktische aanpak kan Bratpack vrijwel iedere opdrachtgever goed van dienst zijn. Onze medewerkers helpen je graag! Je kunt ook een kijkje nemen op onze website voor meer tips