Toenemende rol van internet voor tuincentra

15 september 2015

Anno 2015 telt Nederland 540 fysieke tuincentra volgens het CBS. Dit aantal is in de laatste jaren sterk afgenomen, aangezien in 2011 nog sprake was van ruim 585 fysieke tuincentra. Sterker nog, volgens de voorspellingen van de Rabobank, zullen er in 2016 nog maar 525 fysieke tuincentra overblijven…

 

Stabilisatie omzet tuincentraTuincentra-statistiek-Bratpack

Ondanks deze daling in aantallen, verwacht de Rabobank tóch dat de omzet van tuincentra zal stabiliseren: het consumentenvertrouwen neemt namelijk weer toe. Een andere belangrijke constatering van het onderzoek van de Rabobank is dat de online verkoop van tuinartikelen steeds harder groeit. Deze trends onderstrepen de noodzaak voor veel tuincentra om zich te gaan verdiepen in de kansen en mogelijkheden die het internet te bieden heeft. Op die manier blijft de positie van ondernemers op het niveau waar ze nu zijn en wordt deze zelfs verstevigd in de toekomst.

Online interactie met consumenten van cruciaal belang!

Het internet speelt een steeds belangrijkere rol in het oriëntatie- en aankoopproces van de consument. Ook voor tuincentra is er overduidelijk geen ontkomen meer aan deze ontwikkeling. Om de klant optimaal te kunnen bereiken, doet de ondernemer er dan ook goed aan meerdere verkoopkanalen in te zetten. Sociale media is hierbij een geschikt middel om interactie op gang te brengen met de consumenten. Het is daarnaast belangrijk om de beschikbare data vanuit verzamelde klantgegevens beter te gebruiken: het formuleren van een online strategie is immers een vereiste!

 

Hulp nodig bij jouw online marketing?

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van tuincentra? Bekijk dan gerust de brancheontwikkelingen van dit jaar. Ben je ondernemer in deze branche, en weet je niet zeker of je nieuwe bezoekers naar jouw tuincentrum toe trekt met jouw marketing acties? Neem dan snel een kijkje op de website van Garden Connect en bekijk de mogelijkheden om jouw marketing activiteiten online te ondersteunen, of laat je adviseren bij het inzetten van verschillende netwerken om jouw doelgroep te bereiken. Haal het maximale resultaat uit jouw online activiteiten en laat je helpen door onze deskundigen!