Wat doen wij zoal op kantoor, behalve werken?

24 november 2014

Nieuwe medewerkers
Het was afgelopen week al te lezen op ons Facebook-account, maar sinds deze zomer hebben we  Sander (de derde medewerker met deze voornaam), Nicky (niet te verwarren met Nikkie) en Sophie mogen begroeten. Alle collega’s bekijken? Ga dan naar https://www.bratpack.nl/over-ons/medewerkers. Onze Engelse collega’s zijn te bewonderen via: https://www.gardenconnect.com/team/


Brown paper sessies
Eén keer per jaar houden wij deze sessies. In het kort betekent dit dat we diverse rollen behang voorzien van een onderwerp. Denk hierbij aan ‘wat doen wij over drie jaar?’, ‘waarom kopen mensen wel / niet bij Bratpack?’ of ‘wat kan ik aan mijn werk verbeteren…..’. Vervolgens gaan we met alle medewerkers op een vrijdagmiddag onder het genot van een hapje & drankje aan de slag om zoveel mogelijk post-its op deze rollen behang te plakken. Deze ideeën / verbeterpunten worden gedurende het jaar door de directie uitgewerkt en uitgevoerd (indien zinnig uiteraard).Yoga lessen
Vorig jaar was dit één van de suggesties vanuit de brown paper sessie. Na enige aarzeling is dit nu dan toch ingevoerd en inmiddels hebben wij onze eerste les gehad. Deze is meteen zo goed bevallen dat we één keer per twee weken een lerares over de vloer hebben die ons diverse oefeningen leert.  Op deze leuke manier worden we bewust gemaakt van het feit dat ontspanning en even de spieren losmaken erg goed is. Zeker als je veel zittend werk doet!

Kruidentuin
Een idee van de brown paper sessie van oktober dit jaar is onze eigen kruidentuin. Dit fenomeen wordt steeds populairder en waarom zouden wij dit dan niet op kantoor hebben? Zo gezegd zo gedaan en dus hebben wij sinds drie weken een grote bak met diverse kruiden in het kantoor. Of wij nog geen groene vingers hebben of dat het klimaat (veel gebruik airco) niet meewerkt is nog niet bekend, maar feit is wel dat we hier nog wel enkele verbeteringen in kunnen doorvoeren, zie de foto. Tips zijn uiteraard welkom!


Kantine met tafeltennis & tafelvoetbal
Beneden in de ‘kelder’ van ons kantoor hebben wij onze kantine. Deze is echter nogal ruim opgezet en zodoende waren wij lange tijd aan het zoeken naar mogelijkheden om deze gezelliger te maken. Dat is gelukt middels enkele simpele aanpassingen, zie hiervoor de foto. Wat veel mensen niet weten is dat deze kantine ook is uitgerust met een tafeltennistafel en heuse deutscher meister tafelvoetbaltafel.


PartiQ
Wat is dit? Ja, dat was voor een aantal op kantoor ook de vraag. Je kunt dit het beste vergelijken met een grote digitale jukebox. Via een website kan iedereen muzieknummers selecteren en deze nummers worden dan in willekeurige volgorde afgespeeld. Op vrijdag hebben wij onze ‘PartiQ’ dag en komen werkelijk alle muzikale genres uit beide radio’s. Hilarisch, en bij ieder nieuw nummer zie je aan een kleine grinnik direct wie dat nummer heeft geselecteerd (vooral als het echt niet om aan te horen is).

Maar…… aangezien PartiQ online via een code beschikbaar is zullen wij op de vrijdag voor Kerst (19 december) via deze e-mailing, Twitter & Facebook de code beschikbaar stellen wat betekent dat iedereen de muziek in ons kantoor kan bepalen. Uiteraard willen we er wel een kerst-vrijdag van maken, dus vragen we iedereen om kerstmuziek te selecteren. Wat de kwaliteit van die nummers is, maakt uiteraard niet uit. Meer informatie hierover volgt binnenkort.
Over twee weken volgt weer een werkgerelateerde mailing, namelijk over hoe Google mobiele websites gaat waarderen en wat je daarmee kunt (of moet) doen.Met vriendelijke groet,

Frank de Lange
Bratpack internetdiensten