Hoe het allemaal is begonnen

5 september 2014

Zo’n 14 jaar geleden zaten Edwin Meijer en Peter Hut aan de bar bij (toen nog) N.A.S. Na een zware training en onder het genot van een drankje werd het idee geboren voor een website. Peter deed immers een grafische opleiding en was zodoende al bezig met websites en Edwin vond het leuk om stukjes te schrijven en zoiets ‘nieuws’ op te zetten. Van het een kwam het ander en zo stond binnen enkele weken de eerste versie van nasonline.nl op het internet. Edwin was uiteraard zo handig om direct een statistiekenaccount op de website aan te sluiten zodat hij kon zien hoe vaak de website bezocht werd.

Wekelijks schreef Edwin stukjes en werden deze door Peter geplaatst. Met het succes van de website kwam er al snel de behoefte aan een systeem zodat Edwin zelf direct de stukjes kon plaatsen en er ook anderen aan de website mee konden werken. Edwin en Peter vroegen Frank de Lange (ook bij hen voetballend) om hiervoor een systeem te maken en zo gebeurde het dat nasonline.nl al snel voorzien werd van een CMS.

Andere redacteurs sloten zich al snel bij de website aan en zo kwamen er wekelijks diverse stukjes op de website. Een sponsorbord volgde, de website bleef groeien en na 1,5 jaar kwam Bert Hoogesteger met de vraag of Edwin, Peter en Frank ook niet voor zijn bedrijf een website konden maken. Dat kon en zodoende werd Bratpack opgericht.

Nasonline.nl bleef groeien en het idee om het clubblad digitaal te gaan verzorgen werd al snel geopperd, dit werd in eerste instantie met gefronste wenkbrauwen ontvangen, maar na een overzicht van de besparingen en het argument dat al het nieuws in het gedrukte blad toch altijd al ‘oud’ was, is dit plan uiteindelijk doorgezet. Gevolg, veel besparingen in tijd & geld en veel extra inkomsten doordat bedrijven graag wilde adverteren op de website en in het digitale clubblad.

Met de fusie van sv Halfweg en RKVV NAS tot vv Zwanenburg (in 2005) moest ook de website een andere naam krijgen. Uiteraard werd dit door Bratpack verzorgd, dit liep qua bezoekers, wedstrijdverslagen en organisatie achter de website de eerste tijd ook weer zeer succesvol. Echter, na jaren met de diverse extra eisen en wensen is de website in 2012 een beetje ‘uit de pas gaan lopen’, het werd meer een ledenadministratie systeem, waarin te veel werd bijgehouden waardoor het doel van de website, leden voorzien in nieuws, programma en achtergrondinformatie, uit het oog werd verloren.

Nu in de zomer van 2014 zijn wij er dan ook erg blij mee dat er nu weer een website staat die het oorspronkelijke doel weer dient en daarnaast wel is meegegaan met de tijd en technische ontwikkelingen. De komende weken zullen er nog enkele zaken aan worden toegevoegd zodat ook bijvoorbeeld het programma en de uitslagen direct gekoppeld is aan de website van de KNVB, dat is sneller en scheelt mensen binnen de vereniging enorm veel tijd.

Bij Bratpack kunnen we er weer trots op zijn en de signalen uit de voetbalvereniging zeggen exact hetzelfde!