Zo zorg je voor een veilige website die ondertussen ook meer klanten trekt!

28 augustus 2014

Online veiligheid is "hot": die irritante TV reclames hierover zijn terug van weggeweest en er gaat geen week voorbij waarin bekend wordt dat er data gestolen is bij een bank, webshop of creditcardmaatschappij. Welke veiligheidsmaatregelen kan je zelf nemen om je website of webshop te beveiligen?

  1. Gebruik een SSL certificaat. Hiermee wordt het internetverkeer tussen je website en de bezoeker versleuteld, waardoor het een stuk lastiger is om bijvoorbeeld wachtwoorden te onderscheppen.
  2. Bijkomend voordeel: een veilige website scoort hoger bij de zoekresultaten van Google! Een simpele manier om meer klanten te trekken naar je website te trekken.
  3. De meeste problemen ontstaan doordat website beheerders hun eigen computer niet beveiligd hebben. Investeer een paar tientjes per jaar in een goede virusscanner, bijvoorbeeld Norton van Symantec. Goedkoop is duurkoop.
  4. Zorg ervoor dat je website up to date is. Wordpress, Joomla, Magento en soortgelijke systemen zijn populair bij gebruikers - maar ook bij hackers. 
  5. Voor webshops adviseren we tevens om je aan te sluiten bij een keurmerk. Bezoekers letten bij het doen van online aankopen op de aanwezigheid van een SSL certificaat en op keurmerken. Uit eigen onderzoek weten we dat het vermelden van deze logo's op de webshop leidt tot meer bestellingen!

Als laatste nog even een leuke test: ben je zeer bewust bezig met online veiligheid? Mooi! Dan gebruik je  vast geen Windows XP meer, want dat is zo lek als een mandje. Bijna 5% van de bezoekers van www.bratpack.nl gebruikt nog Windows XP - ik hoop jij niet!?