Google laat beveiligde websites beter scoren

9 augustus 2014

Klinkt logisch na alle berichten over cybercriminaliteit: Een veilige website wordt door Google beter gewaardeerd en zal hoger eindigen in de zoekresultaten. De geruchten hierover gingen al langer, maar afgelopen woensdag heeft Google dit zelf gemeld op zijn officiële blog.

Onder een beveiligde website verstaat Google websites die zijn voorzien van een beveiligde verbinding, u herkent deze websites aan het feit dat ze aangegeven worden met HTTPS in plaats van HTTP. Deze websites zijn voorzien van een SSL certificaat en garanderen daarmee dat de gegevens die vanaf de website naar de computer (of tabblet/mobiel) van de bezoeker gestuurd worden, niet bekeken kunnen worden door derden. Bij veel webshops, immers u voert gevoelige gegevens in bij het afrekenen van een bestelling, is zo’n certificaat al aanwezig, maar nieuw is dat Google dit vanaf heden extra gaat belonen. Ook als u dus geen webshop heeft!

Door uw website of webshop in zijn geheel te voorzien van een SSL certificaat kunt u dus beter scoren in Google. Het gaat dus nu niet meer alleen om de content, de techniek van uw website, het aantal links naar uw website, maar ook om de veiligheid die u bezoekers van uw website biedt. Groot voordeel hiervan is dat u dit redelijk eenvoudig kunt regelen door een SSL certificaat te laten installeren op uw website. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.