Waarschuwing: Spookfacturen van NL Domein Host

11 mei 2015

Spookfacturen van NL Domein Host
Wij ontvangen de laatste weken regelmatig vragen van klanten over facturen van NL Domein Host. Deze partij was in 2014 al regelmatig actief, maar ze zijn ook in 2015 nog niet gestopt met het sturen van valse facturen. Mijn advies is: gooi deze facturen weg en betaal ze absoluut niet. De SIDN heeft hier vorig jaar een persbericht over naar buiten gebracht.

Vacatures update
In mijn vorige e-mail heb ik de vacatures bij Bratpack onder de aandacht gebracht en dat heeft geholpen. Zowel Victoria als Tim zullen binnenkort bij Bratpack beginnen als respectievelijk Zoekmachine marketeer en Front-end developer. Zodoende dat wij eigenlijk nu alleen nog op zoek zijn naar een back-end developer.

Je website vindbaar houden (of krijgen) in Google anno nu!
Zoals bij iedereen bekend heeft het weinig zin om een website te hebben waarop geen bezoekers komen. En bezoekers komen voornamelijk via zoekmachines, in Nederland dus via Google! Daarom bij deze vier punten waarop je moet letten om vindbaar te blijven / worden:

 1. Zorg dat je website geschikt is voor mobiel
  Inmiddels wordt er op mobiel meer gezocht via Google dan via de traditionele desktop computer. Op 21 april heeft Google nieuwe criteria opgesteld waardoor websites die niet geschikt zijn voor mobiel, minder getoond worden in de mobiele zoekresultaten. Conclusie: Is je website niet geschikt voor mobiel, dan kost je dat zeker bezoekers. Test je website dus via deze link.
   
 2. Bied je bezoekers een veilige website
  Veiligheid is een hot item en Google waardeert veilige websites. Websites die via HTTPS lopen, krijgen daarom van Google een hogere ranking dan websites die dit niet doen. Tevens zijn er geruchten dat meerdere partijen (waaronder Firefox) binnenkort alleen nog maar websites tonen die via HTTPS lopen. De moeite van het overwegen waard dus.
   
 3. Tabs & niet direct zichtbare informatie worden niet door Google niet meer gelezen
  Het is nog niet zeker, maar er gaan geluiden dat teksten die achter tabs of 'lees meer' knopjes verborgen gaan zoals hieronder bij bol.com straks niet meer door Google gelezen worden. De tekst die na 'lees meer' komt is immers niet direct zichtbaar voor een bezoeker en heeft 'minder waarde', Dat klopt natuurlijk, als het belangrijk is had Bol.com deze tekst immers wel in zijn geheel getoond.

  P.S. Leuke film trouwens en niet alleen voor kleine kinderen.
   
 4. Plaats regelmatig nuttige content op je website
  Ik heb het in eerdere e-mails al gezegd, maar ik blijf het herhalen: plaats nuttige content op je website, heb geduld en blijf vooral content plaatsen, dan komt de waardering van Google zeker wel. Mocht de waardering van Google echter uitblijven, dan zullen je bezoekers het in ieder geval wel waarderen en dat is eigenlijk nog belangrijker. Daarom nog enkele tips:
  - Gebruik opsommingen
  - Plaats afbeeldingen en films
  - Probeer het gesprek aan te gaan met bezoekers
  - Maak geen reclame, maar bied nuttige content
  - Houd de regelmaat erin. Ik weet zelf hoe lastig dat is, maar probeer ongeveer één keer in de twee weken iets online te plaatsen.

Mocht je vragen hebben over onderwerpen uit deze e-mail of iets anders willen weten over 'online'? Neem dan gerust even contact met mij op!

Met vriendelijke groet,

Frank de Lange
Bratpack internetdiensten