Zet content marketing in voor uw bedrijf

18 februari 2014

Content marketing is belangrijker dan ooit. Door content marketing slim in te zetten, zult u er niet alleen voor zorgen dat klanten zich binden aan uw bedrijf, maar ook dat u sneller wordt gevonden in Google en andere zoekmachines.

Wat is content marketing?

Content marketing is het verkrijgen van aandacht van (potentiële) klanten door unieke content aan te bieden. Dit kan op verschillende manieren, zoals door het plaatsen van een blog, video of nieuwsbericht op uw website. Deze content moet kwalitatief sterk zijn. Het gaat erom dat uw boodschap helder is en dat u uw bezoekers helpt door te informeren of met een oplossing voor een probleem te komen. Door het verstrekken van nuttige informatie waar de bezoeker iets mee kan, ontstaat er klantenbinding. Hierdoor zal de bezoeker ook eerder geneigd zijn om bij u aan te kloppen voor betaalde diensten.

Krijg nieuwe bezoekers met content marketing

Daarnaast is content marketing ook een zeer belangrijke strategie om nieuwe bezoekers op uw website te krijgen. Hoe meer content u daar aanbiedt, hoe groter de kans is dat een potentiële klant via een zoekmachine op deze content terecht komt. Zeker als uw teksten ook nog eens zo zijn geschreven dat zij hoog in Google terecht kunnen komen, kan content marketing veel rendement voor u opleveren.

Content marketing en social media versterken elkaar

Een goede manier om uw content onder aandacht te brengen, is door deze content te koppelen aan uw social media-kanalen. Hierdoor wordt u ook daarop beter vindbaar en blijven uw volgers op de hoogte. Dit zorgt voor klantenbinding. Bovendien biedt het uw volgers de mogelijkheid om heel gemakkelijk content te delen met hun eigen volgers, wat u weer nieuwe bezoekers oplevert.

Content marketing werkt

Content marketing werkt voor ieder soort bedrijf en zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. Consumenten hechten steeds minder waarde aan reclames en gaan steeds vaker zelf op zoek naar unieke en persoonlijkere informatie over producten of diensten. Denk hierbij aan de vele review- en vergelijkingswebsites die u tegenwoordig raadpleegt voordat u een hotel boekt of een televisie koopt. Haal uw voordeel uit deze ontwikkeling en zet zelf content marketing in om uw producten of diensten onder aandacht te brengen.

Content marketing laten doen?

Heeft u zelf geen tijd of zin om zich in content marketing te verdiepen, of weet u niet goed hoe u goede zoekmachine geoptimaliseerde teksten schrijft? 

Bratpack is gespecialiseerd in online marketing. Wij leveren u graag unieke content die u helpt om klanten aan u te binden en meer bezoekers op uw website te krijgen. Neem contact met ons op als u vragen heeft of een offerte wilt aanvragen. Wij zijn u graag van dienst.