Op vakantie en geen inzicht meer in uw website statistieken?

20 juli 2012

Vanaf nu kunt u overal op de hoogte blijven van uw website/webshop statistieken. U hoeft niet meer achter uw computer te zitten om de statistieken van uw website te bekijken. Google heeft onlangs een app voor Google Analytics uitgebracht waarmee u nu dus ook op uw mobiele apparaten inzicht kan krijgen in uw website statistieken. U heeft dus toegang tot dezelfde accounts en profielen als die u ook heeftmet een normale desktop computer. Daarnaast kunt u met deze nieuwe apprapporten bekijken welke zijn geoptimaliseerd voor uw telefoon. Daarnaast kunt u makkelijk door de rapporten bladeren om zo de belangrijkste data van uw websites en apps waar en wanneer dan ook te bekijken. Download de nieuwe Google Analytics app.

Daarnaast zult u in Google Analytics onder andere de volgende nieuwe functies aantreffen:

Mobiele app statistieken

Heeft u een eigen app, dan kunt u met deze nieuwe functionaliteit inzicht krijgen in degeheleklantenervaring. De nieuwe functie meet statistieken in alle stadia, van de aanschaf van de app tot de loyaliteit en zelfs het crashen van de app. U heeft dus als app ontwikkelaar / marketeer inzicht in de totale gebruikerservaring en kunt met deze gegevens uw app nog verder optimaliseren. Google is deze functie nog aan het uitrollen en zal aan het einde van de zomer beschikbaar zijn. Lees meer op de Google Analytics blog (Engelstalig).

De intelligente meldingswidget

Met deze widget wordt het makkelijker om op de hoogte te blijven van onverwachte veranderingen op uw website. Uw automatische en aangepaste meldingen staan nu standaard op het dashboard. Ziet u plots een piek in het aantal meldingen dan kunt u door simpelweg te klikken op de widget naar het rapport met meldingen gaan. Hier kunt u tot in detail de soorten meldingen en verdere details bekijken. Lees meer op de Google Analytics blog (Engelstalig).

Browser grootte analyse

Met de functie “Analyse op pagina” kunt u bekijken waarop bezoekers klikken op een pagina. Aan deze rapportage is nu een nieuwe functie toegevoegd waarmee u kunt zien welk gedeelte van de pagina zichtbaar is voor welk percentage van de bezoekers. Hiermee heeft u direct inzicht in wat de meeste bezoekers “boven de vouw” zien. De functie “Analyse op de pagina” vindt u in Google Analytics onder het menu “inhoud”.  Lees meer op de Google Analytics blog (Engelstalig).

Wilt u ook beter gevonden worden in Google?
Bel Pagetraffic op 020-4976046, vul het contactformulier in of vraag een vrijblijvende offerte aan.