Handige tools voor de foto's op uw website!

1 juli 2012

 

We krijgen regelmatig vragen van gebruikers die een foto willen uitsnijden of die een fotoboek met 50 foto's willen maken, maar dat het lang duurt voordat de foto's bij ons op de server staan. Uiteraard hebben we voor beide problemen een goede oplossing!

Uitsnijden foto's

Het uitsnijden van foto's kan via (dure) programma zoals Photoshop, maar er zijn eenvoudigere manieren om dit te doen. Een van de best bewaarde geheimen van Microsoft Office is de Picture Manager. Daarmee kunt u heel eenvoudig afbeeldingen uitsnijden of aanpassen. We hebben op onze supportpagina's uitleg geplaatst over dit hulpprogramma - klik hier. Als alternatief kunt u eens kijken naar het gratis programma Picasa van Google

Foto's verkleinen

Net een nieuwe camera gekocht en wilt u deze fot's uploaden? Grote kans dat het een lange zit wordt! Dit ligt niet aan onze server, maar aan het feit dat de foto's die tegenwoordig opgeslagen worden vele malen groter zijn dan voor het internet noodzakelijk. Een resolutie van (ongeveer) 1000 pixels breed is voor het internet ruim voldoende. Met het programma Easy Thumbnails kunt u eenvoudig een grote hoeveelheid foto's verkleinen. Klik hier om dit programma gratis te downloaden.

Online foto's bewerken

Wilt u geen aparte software op uw computer installeren, dan kunt u online foto's bewerken. Daarvoor zijn vele tools beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar Fotoflexer of Pixlr.com. Doorgaans moet u "even inkomen", maar zodra u deze tools onder de knie heeft zult u zien dat ze qua mogelijkheden niet veel minder zijn dan de programma's die u moet downloaden of (erger nog) moet kopen!

Veel succes met het bewerken van de foto's voor uw website.