10 jaar heldere dienstverlening

6 februari 2012

Bratpack Internetdiensten bestaat 6 februari 10 jaar. Bescheiden begonnen op een zolderkamertje is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider op het gebied van internetdiensten voor tuincentra.

Grappig is te vernemen dat Bratpack is voortgekomen uit vrijwilligerswerk. Alle drie de schoolvrienden en oprichters Peter Hut, Frank de Lange en Edwin Meijer voetbalden bij het toenmalige NAS toen het idee bij ze ontstond voor de club een website te maken. Het balletje ging rollen op het moment dat ondernemers met de vraag kwamen ook voor hun bedrijf een site te bouwen.
‘We doen waar we goed in zijn en niets gaat vanzelf’. Onder dat motto hebben de drie vrienden de afgelopen tien jaar keihard gewerkt om van Bratpack te maken wat het nu is. Ze spreken de taal van de ondernemers en de verenigingen en zijn wars van dikke rapporten en dure auto’s. Het zolderkamertje is na een aantal verhuizingen het ruime pand aan de Zwanenburgerdijk geworden. Van hieruit biedt het bedrijf, dat een kleine twintig gemotiveerde medewerkers telt, een totaalpakket aan internetdiensten met een persoonlijke aanpak.

De ambities voor de komende jaren zijn groot, zegt het drietal. “In deze regio zijn we een sterke speler en dat willen we blijven. Ieder bedrijf moet zich bij ons thuisvoelen. In de tuinbranche is Bratpack in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk marktleider op het gebied van het ontwikkelen van websites en webshops voor tuincentra. In Haarlemmermeer alleen al zijn dat GroenRijk Nieuw-Vennep en Zwanenburg, De Oosteinde in Vijfhuizen en Remco Suidgeest in Nieuw-Vennep. Doordat wij iets unieks in handen hebben durven we het aan de markt te gaan veroveren in Canada en de Verenigde Staten. Met alleen al in Amerika 15.000 tuincentra ligt er een markt open.”

Bratpack is steeds innovatief bezig en heeft met eigen vormgeving, hosting, ontwikkeling en marketing de pijlers in huis om van elke website een succes te maken. De opdrachtgevers van Bratpack zijn zeer divers. Naast de tuinbranche valt te denken aan goede doelen, scholen, verenigingen, webshops en dienstverlenende bedrijven.

Bron: Hoofddorpse Courant