Stormloop op Google Grants?

13 september 2011

Op 20 juni heeft Google de toelatingseisen tot het Google Grants programma versoepeld, waarna een stormloop van goede doelen een poging heeft gewaagd om zich hiervoor aan te melden. Het hebben van een ANBI is voldoende om je als goed doel aan te melden voor het Grants programma.

Hoewel Google geen officiele cijfers vrijgeeft over het aantal Grants toewijzingen of aanvragen is het aantal reacties dat bij Pagetraffic.nl binnen is gekomen op de versoepeling zeer groot. Ook bij andere collega's en in de branche zelf leeft het enorm en proberen veel kleinere organisaties te profiteren van een Google Grants account. En niet zonder reden, want de cijfers wijzen uit dat een Grants account tot een enorme verhoging van het aantal bezoekers op een website kan leiden.

Een praktijkvoorbeeld kunt u terugvinden op onze website, waarbij we uitleggen hoe we met Google Grants het aantal kilo's ingezamelde kleding voor Sam's Kledingactie konden verhogen. Zo wordt een digitale advertentie omgezet in daadwerkelijke steun voor het goede doel!

Helaas voor de Nederlandse goede doelen staat er in de richtlijnen nog altijd dat organisaties met een religieuze band/oorsprong geen aanspraak kunnen maken op een Grants account. Aangezien Google een Amerikaanse organisatie is wordt de kans klein geacht dat deze richtlijn ooit nog eens verandert.